Krista Audere gūst panākumus Ērika Ēriksona diriģentu konkursā Stokholmā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krista Audere
Krista Audere Foto: facebook.com/musikaliskaakademien

Rīgas Doma kora skolas absolvente Krista Audere uzvarējusi prestižajā Ērika Ēriksona diriģentu konkursā Stokholmā, informē izglītības iestādē.

Ēriksona balvas konkursa noslēguma koncertā Zviedrijas Radio koncertzālē "Berwaldhallen" Stokholmā par konkursa uzvarētāju starptautiskā žūrija izvēlējās latviešu diriģenti Auderi. Konkursa finālā piedalījās arī Harijs Bredfords no Lielbritānijas un Džūlija Selīna Blanka no Vācijas. Uzvarētāju sagaida koncerti ar desmit Eiropas radio koriem un naudas balvu 10 000 eiro apmērā.

Audere ir kordiriģente, kura dzīvo Amsterdamā. Viņa strādā kā diriģente "Cappella Amsterdam", "Nederlands Kamerkoor" un Nīderlandes Radio korī. Līdzās studijām Rīgas konservatorijā Audere ir studējusi kordiriģēšanu Amsterdamā un Štutgartē. Kā dziedātāja viņa ir sadarbojusies ar Latvijas Radio kori un "Cappella Amsterdam".

Ēriksona balva ir prestižs starptautiskais jauno kordiriģentu konkurss, kas pēdējo reizi notika 2009. gadā. Balva tika atjaunota pēc Zviedrijas Radio iniciatīvas sadarbībā ar Zviedrijas Karalisko mūzikas akadēmiju, Rozenborga-Gērmana fondu un Eiropas Raidorganizāciju savienību. Plānots, ka konkurss notiks ik pēc trim gadiem, sākot no 2021. gada oktobra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu