Ziņas, ka kāds pieķerts ar viltotu Covid-19 sertifikātu, parādās arvien biežāk. Parasti runa ir par dažu medicīnas nozarē strādājošo vai atsevišķu viltotu sertifikātu pircēju aizturēšanu. Līdz šim tikuši anulēti aptuveni 20 viltoti vakcinācijas sertifikāti, tomēr tiešsaistes žurnāla KLIK veiktais pētījums atklāj, ka viltotu Covid-19 sertifikātu tirgus ir krietni vien lielāks.

Pēdējās divas nedēļas mēs draugiem, paziņām un pat nepazīstamiem cilvēkiem (taksistiem, frizieriem un oficiantiem) katru dienu uzdevām vienu un to pašu jautājumu: “Vai jūs kaut ko zināt par iespējām nopirkt Covid-19 sertifikātu?” Atbildes bija dažādas - teju visi bija par to dzirdējuši, daudzi zināja kādu, kas to plānoja darīt vai jau bija izdarījis. Daži atbildēja asi, uzreiz paužot savu nosodījumu šādai rīcībai. Savukārt citi pauda nožēlu, ka nezina, kur šādu pirkumu veikt.

No atbildēm secināms, ka Covid-19 sertifikātu pirkšana ir nevis atsevišķi gadījumi, bet gan, visticamāk, vesels tirgus, kurā aktīvs pieprasījums rada piedāvājumu un kurā apgrozās lielas summas, bet klientu bāze tikai aug.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X