Verstapens uzvar ASV "Grand Prix" un palielina pārsvaru kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: AFP/SCANPIX

"Red Bull" nīderlandiešu pilots Makss Verstapens svētdien Ostinā uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 17.posmā - ASV "Grand Prix" - un nostiprinājās kopvērtējuma vadībā.

Verstapens sacīksti sāka no pirmās vietas un pirmajā rindā viņam blakus bija konkurents cīņā par titulu Lūiss Hamiltons no "Mercedes".

Startā Hamiltons ieņēma labāku pozīciju pirmajā līkumā, liekot sāncensim nedaudz izbraukt ārā no trases. Brits aizbrauca pirmais un viņam sekoja abi "Red Bull" piloti Verstapens un Serhio Peress.

Verstapens sekoja cieši aizmugurē Hamiltonam un pārņēma līderpozīciju pēc pirmās došanās boksos. Turpinājumā piloti bija pretējās lomās, jo Hamiltons dzinās pakaļ Verstapenam, nīderlandietim līderpozīciju saglabājot arī pēc otrā pitstopa.

Šakils O'Nīls Formula 1 posma uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā
Šakils O'Nīls Formula 1 posma uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā Foto: AFP/SCANPIX

Sacīkstes pēdējos apļos Hamiltons arvien vairāk pietuvojās Verstapenam un pēdējā aplī abus šķīra nepilna viena sekunde. Tomēr Verstapenam izdevās noturēties priekšā un izcīnīt uzvaru, otrais finišēja Hamiltons, bet trešais bija Peress.

Aiz pirmā trijnieka bija Šarls Leklērs ("Ferrari"), piekto vietu ieņēma Daniels Rikjardo ("McLaren"), bet pirmo sešinieku noslēdza Valteri Botass ("Mercedes"). Tālāk bija Karloss Sainss juniors ("Ferrari"), astotais finišēja Lendo Noriss ("McLaren"), devīto vietu ieņēma Juki Cunoda ("AlphaTauri"), bet kā pēdējais pie punkta tika Sebastiāns Fetels ("Aston Martin").

Hamiltons Ostinā uzvarējis piecas reizes, bet Verstapens - vienu.

Pēc 17 posmiem kopvērtējuma pirmajā vietā ar 287,5 punktiem ir Verstapens, kurš par 12 punktiem apsteidz Hamiltonu. Stabilā trešā vietā ar 180 punktiem ir Botass, ceturtais ar 150 punktiem ir Peress, kurš tikai par punktu apsteidz Norisu.

Konstruktoru kausā pirmā ar 460,5 punktiem ir "Mercedes" komanda, bet 437,5 punktus iekrājuši "Red Bull" piloti.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram. Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu