Augšdaugavas novadā tikai divos pagastos vakcinācijas aptvere sasniedz 50%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Augšdaugavas novadā tikai divās administratīvajās vienībās vakcinācijas pret Covid-19 aptvere sasniedz 50% no iedzīvotāju skaita, liecina novada pašvaldības publiskotie Nacionālā veselības dienesta dati.

Puse iedzīvotāju ir vakcinējusies Kalupes pagastā, kas līdz administratīvi teritoriālajai reformai bija Daugavpils novada sastāvā. Savukārt Subatē, kas līdz šim bija Ilūkstes novada sastāvā, pret Covid-19 vakcinējušies 49% iedzīvotāju. Otrajā novada pilsētā - Ilūkstē - izvēli vakcinēties līdz šim izdarījuši 37% iedzīvotāju.

50% aptvere tuvojas arī Prodes pagastā, kur līdz šim poti saņēmuši 46%. Līksnas un Bebrenes pagastā vakcinējušies ir 40% iedzīvotāju.

Mazākā aptvere ir Biķernieku un Skrudalienas pagastā, sasniedzot 18%. Vecsalienas pagastā tā ir nedaudz augstāka - 19%.

Novada Sociālais dienests sadarbībā ar ģimenes ārstiem uzrunā nevakcinētos iedzīvotājus un aicina izmantot iespēju vakcinēties. Nepieciešamības gadījumā tiek nodrošināts transports iedzīvotāju nogādāšanai uz vakcinācijas vietu.

Jau ziņots, ka līdz šim kopumā Latvijā pret Covid-19 vakcinētas 1 095 128 personas, bet vakcinācijas kursu pabeiguši 973 762 cilvēki, kas atbilst 51,7% Latvijas iedzīvotāju, aprēķinos izmantojot Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datus par provizorisko iedzīvotāju skaitu valstī 2021.gada jūlija sākumā.

Savukārt, izdalot dažādas iedzīvotāju vecuma grupas, redzams, ka vakcinācijas procesu pabeiguši 60,6% Latvijas iedzīvotāju, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu. Šajos aprēķinos gan izmantoti citi pieejamie CSP dati - par Latvijas iedzīvotāju skaitu 2021.gada sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu