Rīgas specializētajā patversmē atrodas astoņi ar Covid-19 inficējušies bezpajumtnieki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgā specializētajā patversmē no Covid-19 inficētajiem bezpajumtniekiem pašlaik uzturas astoņas personas, informēja Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice.

Kopumā šajā patversmē izveidotas 25 vietas, bet ne vienu brīdi visas nav bijušas aizpildītas.

Patversmē nonāk cilvēki ar viegliem covid-19 simptomiem, smagāku saslimšanu gadījumos cilvēki tiek vesti uz slimnīcām un līdz patversmēm nenonāk.

Brice informēja, ka līdz ar ārkārtējā stāvokļa izsludināšanu visas patversmes sāka strādāt cauru diennakti septiņas dienas nedēļā un tajās tiek organizēta ēdināšana trīs reizes dienā.

Svētdien visās desmit Rīgā esošajās patversmēs kopā uzturējās 656 cilvēki. Kopumā patversmēs ir iespējams palielināt vietu skaitu līdz 1000.

Cilvēki tiekot informēti par ārkārtējās situācijas noteikumiem, kā arī tiekot turpināta vakcinācija pret Covid-19. Parasti tiek organizēta izbraukuma vakcinācija uz vietas patversmē

Savukārt no visiem darbiniekiem pret Covid-19 vakcinēti vairāk nekā 80%, bet atsevišķās patversmēs vakcinēti pilnīgi visi darbinieki.

Jau ziņots, ka Rīgā izveidota specializētā patversme Covid-19 inficētajiem bezpajumtniekiem ar nolūku atslogot esošās nakts patversmes, jo tām ikviena saslimušā bezpajumtnieka gadījumā būtu jāveic karantīna un telpu izolēšana, kas mazinātu iespēju palīdzēt visiem bez pajumtes palikušajiem.

Ar Covid-19 inficēto bezpajumtnieku patversme atvērta Pārdaugavā, Kartupeļu ielā 8.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu