Krievijā izmeklē viltotu Covid-19 sertifikātu tirdzniecību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
QR kods. Ilustratīvs attēls.
QR kods. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Krievijas likumsargi veic izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām, ka Sanktpēterburgā vairākas medmāsas un kāds ārsts tirgojuši viltotus Covid-19 sertifikātus, pavēstīja Izmeklēšanas komiteja.

Ārsts un trīs medmāsas tiek turēti aizdomās, ka 12 cilvēkiem par vismaz 100 000 rubļu (1233 eiro) pārdevuši oficiālus Covid-19 sertifikātus, kaut arī šie cilvēki nebija vakcinēti, norādīja komiteja, kas nodarbojas ar smago noziegumu izmeklēšanu.

12 domājamie pircēji iekļauti vakcinēto iedzīvotāju valsts reģistrā, paziņojumā norādīja Izmeklēšanas komiteja.

Ārsts sestdien uz neilgu laiku aizturēts, un tiesa viņam aizliegusi pamest pilsētu, kamēr notiek izmeklēšana, pirmdien pavēstīja Sanktpēterburgas policijas pārstāvis sakariem ar presi Vjačeslavs Stepčenko.

Sanktpēterburga ir pandēmijā otra vissmagāk skartā Krievijas pilsēta aiz Maskavas.

Kā liecina sabiedriskās domas aptaujas, vairāk nekā puse Krievijas iedzīvotāju negrasās vakcinēties pret Covid-19, turklāt akūta problēma ir viltoto Covid-19 sertifikātu izplatīšana.

Centienos apturēt koronavīrusa izplatību Krievijas prezidents Vladimirs Putins no 30.okobra visā valstī izsludinājis nedēļu ilgas brīvdienas.

Vairākos reģionos brīvdienas sākušās jau tagad.

Valstī ar 146 miljoniem iedzīvotāju pilnībā vakcinēti vien 34%.

Krievijā diennakts laikā apstiprināti 37 930 jauni Covid-19 gadījumi, sasniedzot kopš pandēmijas sākuma rekordaugstu atzīmi, pirmdien pavēstīja Covid-19 krīzes operatīvais štābs.

Salīdzinot ar iepriekšējās dienas datiem, inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis par vairāk nekā 2000.

Diennakts laikā no Covid-19 miruši 1069 cilvēki. Lielākais Coid-19 upuru skaits ir Maskavā, Sanktpēterburgā un Ņižņijnovgorodas apgabalā.

Kopš pandēmijas sākuma Krievijā reģistrēti 8 279 573 Covid-19 gadījumi, bet no Covid-19 miruši 231 669 cilvēki.

Krievijā koronavīrusa infekcijas ceturtā viļņa kulminācijas punkts vēl nav sasniegts, pirmdien intervijā ziņu aģentūrai "Interfax" atzina Veselības ministrijas galvenais infekcijas slimību ārštata speciālists profesors Vladimirs Čulanovs.

Turpmākā koronavīrusa izplatība Krievijā būs atkarīgā no tā, kā valsts reģionos notiks vakcinācija un ievēroti epidemioloģiskie pasākumi.

Sākot no aizpagājušās nedēļās beigām, Krievijā teju katru dienu tiek uzstādīts jauno Covid-19 gadījumu skaita rekords.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu