NMPD darbinieki bieži sastopas ar nevakcinētiem pacientiem, kas pauž nožēlu (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
NMPD.
NMPD. Foto: Paula Čurkste/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki bieži saskaras ar cilvēkiem, kas nožēlo, ka viņi vai radinieki nav vakcinējušies, raidījumā "Šodienas jautājums" atklāja NMPD vadītāja Liene Cipule. 

Cipule norādīja, ka NMPD darbiniekiem lai gan reti, bet tāpat jāsastopas ar agresīvu attieksmi no pacientu vai to tuvinieku puses. "Šādi gadījumi ir reti, bet tie notiek, kad faktiski pacienta radinieki uzskata, ka Covid-19 neeksistē," bilda Cipule. 

Atbildot, kā NMPD darbinieki izvērtē, pie kuriem pacientiem doties, viņa norāda, ka tie strādā pēc algoritma, kuru pieņēma jau pirmā viļņa laikā. Samazinājies gan ir pieņemtais laiks, cik ilgi pacients var ārstēties mājās. "Tagad tās ir 5-7 dienas, jo redzam, ka delta variants izpaužas daudz agresīvāk," atklāj Cipule. 

Vienlaikus viņa pauž bažas, ka gadās arī situācijas, kad cilvēki NMPD izsauc pārāk vēlu, proti, kad cilvēks jau uzreiz pēc stacionēšanas ir jāpieslēdz pie skābekļa ierīcēm.

Tāpat viņa atklāj, ka arvien biežāk NMPD darbinieki sastopas ar cilvēkiem, kuri pauž nožēlu, ka nav vakcinējušies paši vai nav mudinājuši to darīt savu tuvinieku.  

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu