Krimā Covid-19 upuru dēļ pārpildīti morgi (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Morgs. Ilustratīvs attēls.
Morgs. Ilustratīvs attēls. Foto: D.SINOVA/AFP

Krievijas okupētajā un anektētajā Krimā morgi netiek galā ar pārslodzi, jo pieaugusi mirstība no Covid-19, pirmdien vēsta Krievijas laikraksts "Kommersant".

Varasiestādes plāno iepirkt mobilos ledusskapjus, lai tajos glabātu aizgājējus, laikrakstam sacījis reģiona veselības ministra pienākumu izpildītājs Konstantīns Skorupskis.

Simferopoles iedzīvotāji vairākkārt sūdzējušies, ka viņiem atdotas tuvinieku mirstīgās atliekas sliktā stāvoklī, atzina amatpersona.

Varasiestādes uzskata, ka līdz ar papildu dzesēšanas iekārtu iegādi izdosies atslogot morgus un "mirušo līķus glabāt vairāk vai mazāk pienācīgā stāvoklī", skaidroja Skorupskis.

Sevastopolē varasiestādes nolēmušas uz pilsētas robežas izveidot kontrolpunktus, kuros iebraucējiem tiks pārbaudīti Covid-19 sertifikāti.

Aizvadītajā diennaktī anektētajā Krimā apstiprināti 655 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir augstākais rādītājs kopš pandēmijas sākuma.

No 30.oktoba līdz 7.novembrim Krimā izsludinātas brīvdienas.

No 25.oktobra viesnīcās varēs apmesties viesi, kuriem būs dokuments ar QR kodu, kas apstiprina viņu vakcinācijas statusu.

Šādas prasības noteiktas arī kafejnīcu, kinoteātru un tirdzniecības centru apmeklētājiem.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu