Video ⟩ Itāļu aviosabiedrības stjuartes izģērbjas protesta gājienā Romas centrā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Itāļu stjuartes izģērbšanās protestā Romas ielās
Itāļu stjuartes izģērbšanās protestā Romas ielās Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Aviosabiedrības “Alitalie” nedienas ilgst jau vairākus gadu desmitus ar dažādiem jaunu uzņēmēju un bankrota stāstiem. 2020. gadā, pandēmijas turbulences iespaidā, Itālijas valdība pārņēma “Alitalia” un pašlaik plāno realizēt lidojumus “ITA Airways” paspārnē ar jaunu zīmolu un solījumiem lidot uz vairāk nekā 80 jaunām pilsētām līdz 2025. gadam. Taču aviokompānijas stjuartēm darba apstākļi ir kļuvuši tikai sliktāki, jo sekoja atlaišanas no darba un atalgojuma samazinājumi. Kādreizējās “Alitalia” stjuartes savu protestu izrādīja īsteni itāliskā stilā, kā pašas to nodēvēja, bezkaunīgi izģērbjoties uz ielas Romas centrā, saucot “Mēs esam “Alitalia”!”

Acīmredzot jaunā vadība nav ņēmusi vērā stjuartu nostrādāto gadu stāžu, būtībā piedāvājot pazeminājumus un zaudējot nostrādātā stāža sniegtās priekšrocības.

Video. Itālietes izrāda neapmierinātību dienvidnieču stilā.

Viena stjuarte portālam “CNN” pavēstīja, ka turpmāk, ar “ITA Airways” darbības sākumu vairs nevar rēķināties ar savu darba grafiku un brīvā laika pavadīšanas iespējām.

“ITA Airways” prezidents Alfredo Altavilla protestu nosaucis par “nacionāla mēroga kaunu”, jo apgalvo, ka stjuarti jau sen piekrituši jaunajiem nosacījumiem un parakstījuši darba līgumus.

Aviokompānijas pasažieriem nekādas izmaiņas nav paredzētas, bet no “Alitalia” 10 500 darbiniekiem no jauna darbā pieņemti vien 2800.

“ITA Airways” pārņēma 52 no 110 “Alitalia” aviolidmašīnām, bet stjuartu uniformu dizainam piesaistīti labākie itāļu modes mākslinieki, kuru vārdi pagaidām tiek turēti noslēpumā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu