Tikai 2 no 52 pasaules lielākajām gāzes un naftas kompānijām ir plāns gāzu emisiju samazināšanai (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Gāzes un naftas kompāniju lielā, mazā cīņa pret globālo sasilšanu
Gāzes un naftas kompāniju lielā, mazā cīņa pret globālo sasilšanu Foto: unsplash.com

Satraucošas tendences uzrāda žurnāla “Science” publicētais pētījums no Londonas Ekonomikas un politikas zinātnes skolas (LES) vadošajiem pētniekiem. Nolūkā ievērot Parīzes nolīguma oficiālos nosacījumus, lai samazinātu oglekļa dioksīda nokļūšanu atmosfērā, sākot ar 2020. gadu, tikai 2 no 52 lielajām naftas un gāzes kompānijām - “Occidental Petroleum” un “Royal Dutch Shell” ir fiksējušas reālus, izmērāmus plānus gāzu emisiju samazināšanai.

”Neviena cita kompānija, izņemot šīs divas minētās, nav izvirzījusi tik ambiciozu mērķi kā līdz 2050. gadam noturēt globālo sasilšanu būtiski zem 2 °C robežām, salīdzinot ar pirmsindustriālo līmeni,” vēsta pētnieki, vien norādot, ka trīs citas kompānijas ir tikai iezīmējušas dažas aprises.

Pētījuma vadošais profesors Saimons Diecs kā galvenos nesakritības faktorus min to, ka pēc ANO Vides programmas jaunākās atskaites redzams – vairums valdību pārstāvju līdz 2030. gadam pat plāno dubultot fosilā kurināmā apjomus.

“Daži uzņēmumi cer samazināt siltumnīcefekta gāzu izmešus, bet būtība ir tajā, ka jāmaina viss uzņēmējdarbības modelis un jāpāriet uz atjaunojamās enerģijas izmantošanu, kas ir dārgi un sarežģīti,” turpmāko vēlamo darbību paskaidro Diecs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu