Japānas princese salaulājas bez ceremonijas; zaudē karalisko titulu (2)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Japānas princese Mako otrdien bez ceremonijas salaulājusies ar līgavaini no "vienkāršās tautas", tādējādi zaudējot karalisko titulu. Laulības izraisījušas divējādu reakciju Japānas sabiedrībā - kāzu dienā ielās bija izgājuši protestētāji.

Mako ir jau otrā jaunās paaudzes Japānas princese, kura mīlestības dēļ atteikusies no titula. 2018.gadā princese Ajako izgāja pie vīra - kuģniecības uzņēmuma darbinieka bez aristokrātiskas izcelsmes. Parakstot dokumentus par laulību, Ajako zaudēja princeses titulu un turpmāk izmanto vārdu Ajako Morija.

Mako un Kei Kumuro kāzas sākotnēji bija plānotas jau pirms trim gadiem, taču gaismā nāca ar naudas jautājumiem saistīts strīds, kurā iesaistīta Kumuro māte, - nebija skaidrs, vai viņa no sava bijušā līgavaiņa saņēmusi aizdevumu, vai arī dāvinājumu. Mako tēvs, Japānas kroņprincis Fumihito, pieprasīja Kumuro paskaidrojumus, kas arī tika sniegti, taču lietā joprojām nav panākts pilnīgs atrisinājums.

Foto: EPA/Scanpix

Laulība stājās spēkā otrdien, kad Japānas karaļnams iesniedza vajadzīgos dokumentus. Pēcpusdienā paredzēta preses konference, taču nav plānots nedz kāzu mielasts, nedz arī citi ierastie kāzu rituāli.

Mako atteikusies no 140 miljoniem jenu jeb apmēram miljona eiro, kas viņai pienācās pēc aiziešanas no karaliskās ģimenes, apstiprinājusi pils. 

30 gadus vecā Mako ir Japānas imperatora Naruhito brāļameita. 

Pāris iepazinās 2012.gadā, kopā studējot Tokijas Starptautiskajā kristiešu universitātē. Pēc pieciem gadiem viņi saderinājās.

Japānas likumi paredz, ka imperatora ģimenes sievietēm jāatsakās no titula, ja tās iziet pie vīra no "vienkāršajām" aprindām. 

Gaidāms, ka pēc kāzām pāris pārcelsies uz dzīvi ASV, kur Kumuro strādā juridiskajā firmā. Šo plānu dēļ Mako un Kumuro iesaukti par "Japānas Hariju un Meganu".

Foto: EPA/Scanpix
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu