Jānis Irbe laiž klajā ierakstu "Kad tukši vārdi"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Irbe
Jānis Irbe Foto: publicitātes

Klajā nāk mūziķa un dziesmu rakstnieka Jāņa Irbes sarakstītais solo darbs “Kad tukši vārdi”. Ieraksts ir singla izdevums, tajā ir trīs dziesmas.

"Kad tukši vārdi (1. daļa)" demo versiju reiz Jānim atsūtīja kādreizējais grupas biedrs Andris Rozenbergs (patreiz darbojas grupā "Sapņu fragmenti"), kas sarakstīja dziesmas pirmo versiju - pavadījumu.

Ar Andri reiz kopā Jānis šo dziesmu spēlēja grupā "Nakts lidojuma režīms". Tā kā dziesma nebija pabeigta un ierakstīta, tad Jānis ar Andra atļauju izveidoja jaunu aranžējumu un pilnveidoja tekstu. Rezultātā dziesmas mūzikas autori ir Andris Rozenbergs un Jānis Irbe.

"Dziesma ir par mūsu pašiem mazākajiem – bērniem, kuri cieš no pieaugušo lēmumiem – sadzīviskiem, politiskiem u.c. (dziesmas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību šai problēmai)," teikts mūziķa preses paziņojumā. 

Dziesmās dzirdamos instrumentus mūziķis ir iespēlējis pats. Daļa no ierakstā dzirdamiem ģitāru efektiem ir paštaisīti. Pieredze elektronikā ir sastapusies ar mūziku, tas Jānim daudz nozīmē un dod jaunas iespējas, jo līdz šim šie divi hobiji pat konkurēja savā starpā, nu beidzot tie ir satikušies un dzirdami mūzikā.

Dziesmas ierakstījis, miksējis, māsterējis un noformējis Jānis Irbe savā mājas ierakstu studijā.

Noklausies!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu