Tērauda: Pozitīvie vakcinācijas tempi dod cerību, ka nebūs jāievieš stingrāki ierobežojumi (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

"Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Vita Anda Tērauda (AP) cer, ka pašreizējie Covid-19 izplatības ierobežojumi ļaus izvairīties no stingrāka regulējuma ieviešanas.

Vaicāta par nepieciešamību Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviest militāro "lokdaunu", kas paredzētu ierobežot nesvarīgu pārvietošanos arī dienas laikā, Tērauda, paužot personīgo viedokli, norādīja, ka jau pašreizējie ierobežojumi ir ļoti stingri.

Politiķe norādīja, ka pozitīvie vakcinācijas tempi dod cerību, ka, turpinot palielināties poti saņēmušo cilvēku aptverei, nebūs jāizmanto vēl stingrāku ierobežojumu pieeja.

Tērauda uzsvēra, ka par tālāko rīcību būs jāspriež pēc slimības izplatības rezultātiem, kas būs pieejami līdz 15.novembrim noteiktās komandantstundas jeb mājsēdes pēdējā nedēļā. Pēc šo datu saņemšanas būs jāieklausās epidemiologu redzējumā, norādīja politiķe.

Kā ziņots, militārais "lokdauns" būtu sliktākais iespējamais notikumu attīstības scenārijs,

kurš šobrīd raksturots tikai teorētiski, atbildot uz izskanējušo informāciju par militāro "lokdaunu" kā nākamo soli, ja pašreizējie ierobežojumi nenestu vēlamo efektu, norādīja Veselības ministrijā (VM).

Saskaņā ar Latvijas Tirgotāju asociācijas sniegto informāciju, Ekonomikas ministrijas rīkotāja informatīvajā sanāksmē veselības ministra padomnieks rīcībpolitikas jautājumos Kaspars Bērziņa paudis, ka pie šādas situācijas alternatīva pašreizējiem ierobežojumiem ir militārais "lokdauns", nevis mazliet stingrākas drošības prasības.

VM šajā sakarā skaidroja, ka tā potenciāli varētu būt kļūda vai arī no konteksta izrauta informācija. Taču, vaicāta, vai pašlaik militārais "lokdauns" ir kaut kas, ar kā potenciālu ieviešanu ministrijā rēķinās, VM skaidroja, ka tas būtu sliktākais iespējamais scenārijs, kurš raksturots tika teorētiski.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu