Japānas "Megana un Harijs" jeb princeses Mako izvēle

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Otrdiena, 26. oktobris, plkst. 10:00 no rīta. Automašīna piestāj pie kādas dzimtsarakstu nodaļas Tokijas centrā. No tās izkāpj glīta, jauna sieviete gaišā svārku kostīmā. Šķiet, ka dzimtsarakstu nodaļas darbiniece vienkārši atgriežas no pusdienlaika, tomēr nē - tā ir Japānas princese, kura šajā brīdī mīlestības vārdā atsakās no karaliskā titula un 140 miljoniem jenu jeb apmēram miljona eiro. Neticami, bet tomēr tik vienkārši!

Foto: AFP/LETA

Japānas princese Mako (30) bez greznas līgavas kleitas un sapņu ceremonijas salaulājusies ar savu līgavaini no "vienkāršās tautas", tādējādi zaudējot karalisko titulu.

Mako, kura ir Japānas imperatora Naruhito brāļameita, ar savu līgavaini Kei Kumuro iepazinās 2012. gadā, kopā studējot Tokijas Starptautiskajā kristiešu universitātē. Pēc pieciem gadiem viņi saderinājās. Laulība stājās spēkā 26. oktobrī vienkāršā dzimtsarakstu nodaļā. Pēc tam nenotika nedz kāzu mielasts, nedz arī citi ierastie Japānas kāzu rituāli. To visu aizstāja vienkārša preses konference masu mediju pārstāvjiem.

Foto: AFP/REUTERS/EPA/SCANPIX

Publiskajā preses konferencē, kurai pāris pats noīrēja kādas viesnīcas vestibilu, Mako, aizstāvot savu lēmumu apprecēties ar Kei Kumuro,

savu vīru raksturoja kā "neaizvietojamu" sakot, ka "mūsu laulība ir nepieciešams solis, lai mēs spētu aizsargāt savas mīlošās sirdis."

Mako kritizēja viņu saderināšanās laikā rakstītās ziņu reportāžas, kurās viņu nepatiesi apsūdzēja, un teica, ka baumas viņai radījušas skumjas un ciešanas.

Karaļnams iepriekš atklāja, ka Mako pārdzīvo posttraumatisko stresa sindromu.

"Es mīlu Mako. Mums ir tikai viena dzīve, un es vēlos to pavadīt kopā ar to, kuru mīlu,” konferencē teica Mako jaunais vīrs. "Man ir skumji, ka Mako bijis jācieš gan garīgi, gan fiziski nepatiesu apsūdzību dēļ." Pāris neatbildēja uz dažiem jautājumiem, taču iedeva žurnālistiem lapu ar rakstiskām atbildēm.

Japānas likumi paredz, ka imperatora ģimenes sievietēm jāatsakās no titula, ja tās iziet pie vīra no "vienkāršajām" aprindām. Mako atteikusies no 140 miljoniem jenu jeb apmēram miljona eiro, kas viņai pienācās pēc aiziešanas no karaliskās ģimenes, apstiprinājusi pils.

Foto: AFP / Scanpix
Foto: AFP/LETA

Gaidāms, ka pēc kāzām pāris pārcelsies uz dzīvi ASV, kur Kumuro strādā juridiskajā firmā. Šo plānu dēļ Mako un Kumuro iesaukti par "Japānas Hariju un Meganu".

"Sākot savu jauno dzīvi, būs dažādas grūtības, taču mēs būsim kopā, kā to darījām pagātnē," sacīja Mako, pateicoties visiem, kas bija atbalstījuši pāri. "Es patiesi ceru, ka mūsu sabiedrībā būs vieta, kur vairāk cilvēki varēs dzīvot sirdsmierā ar citu palīdzību un atbalstu."

Mako ir jau otrā jaunās paaudzes Japānas princese, kura mīlestības dēļ atteikusies no titula. 2018.gadā princese Ajako izgāja pie vīra - kuģniecības uzņēmuma darbinieka bez aristokrātiskas izcelsmes. Parakstot dokumentus par laulību, Ajako zaudēja princeses titulu un turpmāk izmanto vārdu Ajako Morija. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu