SPRK: "Augstsprieguma tīkls" atbilst sertificēšanas prasībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Elektroenerģijas pārvades sistēmas operators AS "Augstsprieguma tīkls" atbilst sertificēšanas prasībām un veiktie pasākumi neatkarības nodrošināšanai ir pietiekami, secinājusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK), izvērtējot uzņēmuma ziņojumu.

Atbilstoši Elektroenerģijas tirgus likumam pārvades sistēmas operatora darbībai ir jābūt nošķirtai no elektroenerģijas ražošanas, sadales un tirdzniecības, un "Augstsprieguma tīkls" pērn to sekmīgi ir izpildījis.

SPRK norāda, ka pagājušā gada 25.novembrī sekmīgi noslēdzās elektroenerģijas pārvades sistēmas īpašnieka AS "Latvijas elektriskie tīkli" (LET) reorganizācija, to pievienojot "Augstsprieguma tīklam". Reorganizācijas ietvaros "Augstsprieguma tīkls" pārņēma visus LET aktīvus, saistības, tiesības un pienākumus, kā rezultātā uzņēmums ir kļuvusi par elektroenerģijas pārvades sistēmas operatoru, kura īpašumā ir pārvades sistēma.

SPRK vēsta, ka "Augstsprieguma tīkls" apliecinājis, ka tā rīcībā esošie resursi ir pietiekami, lai nodrošinātu elektroenerģijas pārvades sistēmas pakalpojumu Latvijā. Operators sniedzis visu nepieciešamo informāciju, lai SPRK gūtu pārliecību, ka pret visiem sistēmas un tirgus dalībniekiem ir bijusi nodrošināta taisnīga un vienlīdzīga attieksme.

"Augstsprieguma tīkls" katru gadu SPRK noteiktajā kārtībā iesniedz ziņojumu par tās atbilstību sertificēšanas prasībām, tostarp neatkarības prasībām. "Augstsprieguma tīkla" ziņojums tika iesniegts SPRK izvērtēšanai šogad 30.jūnijā.

"Augstsprieguma tīkls" ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. "Augstsprieguma tīkls" pieder valstij.

"Augstsprieguma tīkls" ir arī vienotās dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") lielākais akcionārs - kompānijai pieder 68,46% "Conexus" akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu