Daugavpilī pagaidām neplāno izveidot lauka hospitāli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pašlaik sarunās ar Veselības ministriju (VM) netiek plānota lauka hospitāļa izveide Covid-19 pacientiem Daugavpilī, otrdien žurnālistiem atklāja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S).

Pēc viņa paustā, pašlaik Daugavpils reģionālā slimnīca dara visu iespējamo, lai izvietotu Covid-19 pacientus. Elksniņš atzina, ka situācija ir nopietna, jo slimnīcā ievieto divreiz vairāk pacientu, nekā tiek izrakstīti.

"Nav runu par to, ka Daugavpilī varētu veidot lauka hospitāli,"

sacīja domes priekšsēdētājs, aicinot iedzīvotājus vakcinēties pret Covid-19, jo pilsētā strauji aug infekcijas izplatība.

Pašvaldībai ir zināms, ka Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā ar Covid-19 sasirguši vairāki darbinieki. Tāpat slimo AS "Daugavpils satiksme" sabiedriskā transporta vadītāji, pašvaldības sociālie darbinieki.

Daugavpils reģionālajā slimnīcā no 22. līdz 25.oktobrim kopumā ārstējas 237 Covid-19 pacienti, 19 no tiem - smagā stāvoklī, aģentūru LETA informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Gronska. Lielākā daļa - 141 - bija Daugavpils iedzīvotāji.

Šajā laikā stacionārā miruši 15 Covid-19 pacienti vecumā no 45 līdz 89 gadiem.

Covid-19 pacienti aptver dažādas vecuma grupas, sākot no bērniem, kas nav sasnieguši viena gada vecumu, līdz 93 gadus veciem pacientiem.

Pašlaik, pēc pēdējās pārprofilācijas, Daugavpils reģionālā slimnīca var uzņemt 263 Covid-19 pacientus. Pacientiem ar vidēji smagu veselības stāvokli paredzētas 238 gultas, savukārt pacientiem smagā stāvoklī - 25 gultas. Līdz novembrim Covid-19 pacientiem plānots atvēlēt 270 gultas.

VM prognozes liecina, ka novembra sākumā stacionāros ārstēsies ap 2200 Covid-19 pacientu. Tas nozīmē, ka nāksies pacientus šķirot, slimnīcas būs pārslogotas un vajadzēs atvērt lauka hospitāļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu