Pavļuts: Vēl nav iespējams noteikt "Lokdauna" ietekmi uz inficēšanās datiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daniels Pavļuts.
Daniels Pavļuts. Foto: Valsts kanceleja

"Lokdauna" jeb valstī no 21.oktobra līdz 15.novembrim noteikto stingro ierobežojumu ietekmi uz Covid-19 inficēšanās datiem vēl vērtēt nevar, valdības sēdē otrdien sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Politiķis aicināja valdības kolēģus būt pacietīgiem, jo šos datus, visticamāk, varēs vērtēt jau tuvākajās dienās, kamēr pagaidām lielāko iespaidu uz tendenci, ka saslimstības rādītāji nekāpj tik strauji kā iepriekš, rada skolēnu brīvlaiks - samazinoties skolēnu un skolu darbinieku skrīningā veikto testu apjomam, samazinās arī viņu testēto ģimenes locekļu skaits.

Savukārt ierobežojumu "nobīde" hospitalizācijas datos būs manāma vēl pēc divām nedēļām, kas nozīmē, ka pašlaik Veselības ministrija (VM) rēķinās ar scenāriju, ka novembra pirmajā pusē stacionēto Covid-19 pacientu skaits varētu sasniegt pat 3000.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pauda, ka kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas 11.oktobrī pagājušas divas nedēļas.

Viņaprāt, pirmie ierobežojumi zināma mērā bijuši efektīvi.

Valdības sēdē ministri konceptuāli vienojās pieprasīt mobilo operatoru datus par cilvēku kustību. Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) uzsvēra, ka, piemēram, Rīgā statistiku par cilvēku kustību var vērtēt pēc sabiedriskā transporta plūsmas, kamēr citviet Latvijā šis rādītājs nav uzskatāms par objektīvu mērauklu.

Kā ziņots, aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 2117 jauni Covid-19 gadījumi un saņemti ziņojumi par 27 Covid-19 pacienta nāves gadījumu, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Dienas laikā divu nedēļu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 pieaugusi no 1647 līdz 1686,2 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju, kas joprojām ir līdz šim augstākais Latvijā reģistrētais rādītājs.

Covid-19 saslimušo kopskaits pēdējās divās nedēļās sasniedzis 31 923.

Latvijā līdz šim Covid-19 laboratoriski apstiprināts 205 577 cilvēkiem, savukārt līdz šim reģistrēti 3066 Covid-19 pacientu nāves gadījumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu