Denī Vilnēva lentei "Kāpa" uzņems turpinājumu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Dune"
"Dune" Foto: kadrs no filmas

Kanādiešu kinorežisora Denī Vilnēva zinātniskās fantastikas filmai "Dune" ("Kāpa"), kas guvusi labus kases panākumus Ziemeļamerikā, tiks uzņemts turpinājums, otrdien pavēstīja studija "Warner Bros".

"Dune: Part Two" ("Kāpa: Otrā daļa") kinoteātros nonāks 2023. gada oktobrī.

Pirmā filma ar Timotiju Šalametu, Rebeku Fērgusoni un Oskaru Aizaku galvenajās lomās iznāca uz ekrāniem šomēnes, izpelnoties atzinīgus kritiķu vērtējumus.

Tā arī nokļuva kases ieņēmumu līderos un nedēļas nogalē Ziemeļamerikā nopelnīja 40,1 miljonu dolāru (34,5 miljonus eiro), pārspējot prognozes par desmit miljoniem dolāru.

Ari kinoteātros ārpus Ziemeļamerikas filma startējusi pārliecinoši.

Kinokompānija "Legendary", paziņojot par "Dune: Part Two", norādīja: "Tas ir tikai sākums. Paldies jums, kas līdz šim esat pieredzējuši filmu "Kāpa", un tiem, kas to skatīsies nākamajās dienās un nedēļās. Mēs esam saviļņoti ceļojumu turpināt."

"Kāpa" ASV tiek demonstrēta gan kinoteātros, gan straumēšanas platformā "HBO Max", un šis solis, kad par to tika paziņots pērn, izraisīja pretrunīgu reakciju.

Režisors Vilnēvs bija to vidū, kas lēmumu kritizēja, savukārt "Warner Bros" taisnojās, ka pandēmijas apstākļos tā ir neizbēgama piekāpšanās.

"Kāpa" tapusi pēc Frenka Herberta 1965. gada romāna motīviem.

Thimotee Chalamet apmeklē filmas "Dune" pirmizrādi
Thimotee Chalamet apmeklē filmas "Dune" pirmizrādi Foto: Paolo Cotello/IS/MPI/Capital Pictures
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu