Rīgas slimnīcas palīdzēs valsts medicīnas iestādēm Covid-19 pacientu aprūpē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Rīgas dome trešdien atbalstīja lēmumu, ar kuru atļāva Rīgas slimnīcām aktīvi iesaistīties Covid-19 radītās krīzes mazināšanā valsts medicīnas iestādēs.

Šis lēmums galvenokārt bija nepieciešams, lai pašvaldības kapitālsabiedrības varētu ātrāk reaģēt uz Covid-19 situācijas izmaiņām un slimnīcas varētu darboties arī izejot no tām deleģēto funkciju rāmja, skaidroja Sociālo jautājumu komitejas vadītājs Viesturs Kleinbergs (PP).

Kā ziņots, Rīgas 1.slimnīca uzņems 50 Covid-19 inficētos pacientus, bet 2.slimnīca iesaistīsies valsts ārstniecības iestāžu atslogošanā nodrošinot 25 stacionāra gultas terapeitiskā profila valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai no augstāka līmeņa ārstniecības iestādēm pārvestiem terapijas profila pacientiem, dodot iespēju iegūt papildu vietas Covid-19 pacientu aprūpei.

Kā deputātiem sacīja pašvaldības Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte, šobrīd pieprasījums pēc atbalsta ir pieaudzis un runa esot jau par 150 gultām katrā slimnīcā.

Kā noskaidrots Rīgas domes labklājības departamentā, Veselības ministrija prasot atvērt pa 150 gultām gan Rīgas 1.slimnīcā, gan 2.slimnīcā.

Tas tikšot darīts pakāpeniski, tiklīdz būs iespējams.

Kā domes sēdē skaidroja Kondrāte, viens jautājums esot tehniskais nodrošinājums, bet būtiskākais - nepieciešamā mediķu skaita nodrošināšana.

Lai spētu nodrošināt pacientu aprūpi un ārstēšanu, Covid-19 pacientu aprūpē iesaistīsies arī citu specialitāšu mediķi, piemēram, ķirurgi. Pirms tam notikšot attiecīga apmācība.

Viņa atzina, ka 2.slimnīcas pielāgošana Covid-19 pacientu aprūpei nozīmējot, ka slimnīca, kas līdz šim sniedza neatliekamo palīdzību traumu gadījumā, piemēram, Zolitūdes traģēdijas laikā, tagad šo palīdzību nevarēs sniegt.

Rīgas 1.slimnīcā jau kopš svētdienas atsākusi darbu nodaļa Covid-19 pacientu ārstēšanai, un tajā jau svētdien uzņemti pirmie pacienti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu