Septembrī straujākais vakcinācijas aptveres kāpums Latgalē starp cittautiešiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Aizvadītajā mēnesī lielākais vakcinācijas pret Covid-19 aptveres kāpums cittautiešu vidū bija Latgales pagastos, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati par vakcinētajiem iedzīvotājiem oktobra sākumā un tiem, kuri vakcinēšanu noslēguši līdz mēneša beigām.

Valstspilsētu vidū lielākais kāpums vakcinēto cittautiešu vidū ir Jēkabpilī, kur mēneša sākumā bija vakcinēti 23%, bet tagad 30% cittautiešu. Attiecīgi vakcinēto skaits pieaudzis par 30,4%.

Aktīvi bija arī Rēzeknes cittautieši, kur aptveres kāpums ir 26,9% - no 26% līdz 33%.

Viskūtrāk valstspilsētu vidū vakcinācija notikusi Jūrmalā, kur pieaugums cittautieši vidū ir no 37% līdz 45% jeb 21,6%.

Savukārt, vērtējot datus par pagastiem, trīskārtīgi aptvere šajā sabiedrības grupā kāpusi divos pagastos Latgalē - Balvu novada Vectilžas un Ludzas novada Pureņu pagastā. Mēneša sākumā abos pagastos pret Covid-19 bija vakcinējušies 5% cittautieši, bet tagad - 15%.

Ievērojams kāpums ir arī Rēzeknes novada Gaigalavas un Balvu novada Bērzpils pagastā. Gaigalavas pagastā aptvere pieaugusi no 10% līdz 25%, bet Bērzpils pagastā - no 15% līdz 35%.

Divkārtīgi pieaudzis vakcinēto cittautiešu skaits arī vairākos citos pagastos Latgalē - Bērziņu, Ambeļu, Nagļu, Rožkalnu un Žīguru pagastā, kā arī Vīpes pagastā Jēkabpils novadā un Brantu pagastā Smiltenes novadā.

Aptuveni 60 pagastos un pilsētās, kas nav valstpilsētas, situācija ar vakcinēšanās aptveri cittautiešu vidū nav mainījusies vai tas noticis ļoti minimāli.

Kopumā Latvijā vakcinācijas aptvere mēneša laikā cittautiešu vidū pieaugusi no 34% līdz 42%, liecina CSP dati. Pašlaik lielākā tā ir Jēkabpils novada Gārsenes, Gulbenes novada Litenes un Valmieras novada Jeru pagastā, kur pret Covid-19 vakcinējušies 75% cittautiešu.

Jau ziņots, ka visaugstākais pret Covid-19 vakcinēto īpatsvars starp republikas pilsētām ir Valmierā - 57%, kur rādītājs būtiski neatšķiras starp tautībām - vakcinēti 58% latviešu un 52% cittautiešu. Otrs augstākais vakcinēto īpatsvars ir Jūrmalā - 52%, ar lielāku atšķirību starp vakcinētajiem latviešiem (58%) un citu tautību pārstāvjiem (45%). Trešajā vietā ir Rīga ar 51% pilnībā vakcinēto rīdzinieku un Jūrmalai līdzīgu atšķirību starp tautībām (59% latviešu un 44% citu tautību iedzīvotāju).

Latvijas vidējam rādītājam - pilnībā vakcinēti 48% visas valsts iedzīvotāju (52% latviešu un 42% citu tautību) - atbilst situācija Jelgavā un Liepājā. Zemāks īpatsvars par vidējo valstī ir Ventspilī (45%), Daugavpilī (40%), Jēkabpilī (39%). Viszemākais vakcinācijas līmenis ir Rēzeknē - 37%, kur vakcinēti 41% latviešu un 33% citu tautību iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu