Rīgā visaugstākā vakcinācijas aptvere starp pilsētām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

No visām Latvijas pilsētām latviešu vidū visaugstākais vakcinācijas pret Covid-19 līmenis ir Rīgā - 59%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotā informācija.

Statistikā izmantots teritoriālais iedalījums, kāds Latvijā bija gada sākumā, proti, deviņas republikas nozīmes pilsētas.

Valmierā un Jūrmalā pret Covid-19 vakcinējušies 58% latviešu, bet Jelgavā - 52%. Savukārt Liepājā latviešu vidū ir vakcinējies 51%.

Mazāk par 50% latviešu vakcinējušies Ventspilī, kur šis rādītājs ir 48%. Jēkabpilī tie ir 45%, bet Daugavpilī - 44%.

Viszemākais vakcinācijas līmenis pilsētās latviešu vidū ir Rēzeknē, kur vakcinēts 41% latviešu.

Pagastos un mazpilsētās vislielākais pret Covid-19 vakcinēto latviešu īpatsvars ir Gārsenes pagastā, kurā līdz šim vakcinējušies 70% latviešu. Juru un Jaunauces pagastos latviešu vidū vakcīnu saņēmuši 65%.

Alūksnē, Baldonē, Keģumā, Pāvilostā, Ikšķilē, Mazsalacā, Rūjienā un Strenčos poti saņēmuši 60% latviešu. Tikpat daudz latviešu pret Covid-19 vakcinējušies bijušo Carnikavas un Garkalnes novadu teritorijās, kā arī 17 pagastos, tai starpā Engures un Lapmežciema pagastā.

Apē, Aucē, Cēsvainē, Kandavā, Lubānā, Lielvārdē, Ogrē, Pļaviņās, Salacgrīvā, Alojā, Cēsīs, Dobelē, Grobiņā, Baložos, Limbažos, Olainē, Ainažos, Salaspilī, Saulkrastos, Siguldā, Smiltenē un Valkā poti saņēmuši 55% latviešu. Latviešu vidū 55% vakcinēti arī Babītes, Ādažu, Mārupes, Ropažu un Stopiņu novadā, kā arī 67 kādreizējos pagastos.

Balvos, Bauskā, Skrundā, Viesītē, Aknīstē, Staicelē, Brocēnos, Gulbenē, Subatē, Līgatnē, Madonā, Saldū, Talsos kā arī Tukumā un Varakļānos iespēju vakcinēties izmantojuši puse, jeb 50% no tur dzīvojošiem latviešiem. Tikpat daudz pret Covid-19 vakcinējušies arī 109 Latvijas pagastos.

Gandrīz puse, jeb 45% latviešu ir vakcinējušies Krāslavā, Priekulē, Sabilē, Stendē, Viļakā, Aizkrauklē, Aizputē, Durbē, Ilūkstē, Vangažos, Kuldīgā, kā arī Sedā.

Savukārt Ludzā, Viļānos, Zilupē, Jaunjelgavā, Līvānos, kā arī Preiļos un Piltenē ir vakcinējušies 40% latviešu. 35% latviešu vakcinēti Dagdā un Kārsavā.

Viena no zemākajām vakcinācijas pret Covid-19 aptverēm latviešu vidū ir Briģu, Kantinieku, Mākoņkalna, Andzeļu, Asūnes, Vecsalienas, Pildas, Čornajas, Feimaņu, Sakstagala, Silmalas, Sokolku, Zaļesjes un Silajāņu pagastā. Šeit par labu vakcinācijai lēmuši vien 25% latviešu.

Zemākā vakcinācijas aktivitāte starp latviešiem novērota Piedrujas, Rundēnu, Konstantinovas un Goliševas pagastā, kur latviešu vidū ir vakcinējušies vien 20%.

Jau ziņots, ka visaugstākais pret Covid-19 vakcinēto īpatsvars starp republikas pilsētām ir Valmierā - 57%, kur rādītājs būtiski neatšķiras starp tautībām - vakcinēti 58% latviešu un 52% cittautiešu. Otrs augstākais vakcinēto īpatsvars ir Jūrmalā - 52%, ar lielāku atšķirību starp vakcinētajiem latviešiem (58%) un citu tautību pārstāvjiem (45%). Trešajā vietā ir Rīga ar 51% pilnībā vakcinēto rīdzinieku un Jūrmalai līdzīgu atšķirību starp tautībām (59% latviešu un 44% citu tautību iedzīvotāju).

Latvijas vidējam rādītājam - pilnībā vakcinēti 48% visas valsts iedzīvotāju (52% latviešu un 42% citu tautību) - atbilst situācija Jelgavā un Liepājā. Zemāks īpatsvars par vidējo valstī ir Ventspilī (45%), Daugavpilī (40%), Jēkabpilī (39%). Viszemākais vakcinācijas līmenis ir Rēzeknē - 37%, kur vakcinēti 41% latviešu un 33% citu tautību

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu