KNAB priekšnieks: Pandēmijas laikā korupcijas līmenis nav palielinājies (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jēkabs Straume
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jēkabs Straume Foto: Evija Trifanova/LETA

Pandēmija kopumā nav ietekmējusi korupciju Latvijā, ceturtdien žurnālistiem atzina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume.

KNAB novērojumi liecina, ka pandēmijas laikā lielas izmaiņas nav novērotas. Korupcija ir latents noziegums, un pandēmija un epidemioloģiskie ierobežojumi tādas izpausmes kā korupcijas nozieguma plānošanu un izpildīšanu faktiski neietekmē, norādīja Straume.

Tajā pašā laikā Straume nenoliedza, ka caurskatāmība atsevišķu pandēmijas problēmu risināšanā "rada augsni, lai šie korupcijas gadījumi būtu vieglāk realizējami".

"Ja neņem vērā šo fenomenu ar viltotiem vakcinācijas sertifikātiem, tad tomēr mūsu novērojumi ir, ka tāds krass pieaugums citās jomās attiecībā uz korupcijas līmeni nav noticis," norādīja KNAB priekšnieks.

KNAB šodien atklāja sociālo kampaņu "Korupcijas aisbergs". Kampaņas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par korupcijas negatīvajām sekām un mazināt iedzīvotāju toleranci pret korupciju.

Kampaņā izveidots īpašs vides objekts - korupcijas aisbergs, kas visas kampaņas laikā būs apskatāms Daugavā, 11.novembra krastmalā pie Akmens tilta, Rīgā.

Vides objekts simbolizē mazu korupcijas aisberga redzamo daļu, zem sevis slēpjot plašu negatīvo ietekmi gan uz korupcijā iesaistītajiem dalībniekiem, gan sabiedrību kopumā.

KNAB kampaņa īstenota atbilstoši Eiropas Ekonomikas zonas grantu programmas "Starptautiskā policijas sadarbība" projektam.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu