Liepājas slimnīca vērsusies policijā saistībā ar aizdomām par viltotu sertifikātu pacientam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Liepājas slimnīca informējusi policiju par aizdomām, ka vienam Covid-19 pacientam, kurš ārstējas reanimācijas nodaļā, varētu būt viltots vakcinācijas sertifikāts, informē slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Ceturtdien Liepājas Reģionālajā slimnīcā kopā ārstējas 77 Covid-19 pozitīvi pacienti, no kuriem 14 atrodas reanimācijā, no kuriem deviņiem nepieciešama mākslīgā plaušu ventilācija galēji smagā veselības stāvokļa dēļ. Slimnīcā ārstējas divi bērni un viena grūtniece, kuriem atklāta inficēšanās ar Covid-19.

Grase norādīja, ka pagājušajā diennaktī slimnīcā iestājās deviņi Covid-19 pozitīvi pacienti. Astoņi no viņiem ir nevakcinēti, kamēr viens – vakcinēts. Tā kā vakcinētajam pacientam nav smaga slimības gaita, viņš ārstējas vienā no Covid-19 nodaļām.

Mediķiem esot pamatotas aizdomas, ka vienam no reanimācijas pacientiem ar smagu slimības gaitu ir viltots vakcinācijas sertifikāts. Aptuveni 60 gadus vecam vīrietim ir 50% plaušu bojājumu un viņam tiek nodrošināta paaugstinātas plūsmas skābekļa terapija.

Informācija par iespējamo viltus sertifikātu nodota policijai, piebilda Grase.

Turpinot palielināties Covid-19 pacientu skaitam, Liepājas Reģionālajā slimnīcā slēgta vēl viena stacionārā nodaļa, pārprofilējot to par Covid-19 nodaļu. Slēgta Kardioloģijas/iekšķīgo slimību nodaļa. Šīs nodaļas pacienti izvietoti citās stacionāra nodaļās.

Kā vēstīts, jau iepriekš tika slēgta Stacionārā rehabilitācijas nodaļa un viena no ķirurģijas profila nodaļām. Līdz ar to kopumā slimnīcā Covid-19 pacientu ārstēšanai ir atvēlētas 119 gultas.

Jau ziņots, ka ārstniecības iestādēs pagājušajā diennaktī ievietots 171 Covid-19 pacients, 139 no tām izrakstīti, taču kopējais Covid-19 pacientu skaits stacionāros sarucis no 1461 līdz 1439 pacientiem, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

No slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem 1256 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 183 - ar smagu slimības gaitu, kas ir līdz šim lielākais smagi slimo pacientu skaits stacionāros. Tādējādi 12,72% stacionēto šobrīd ir smaga slimības gaita. Slimnīcās esošo smagi slimo skaits arī sasniedzis jaunu rekordu - 183.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu