Dānijā un Norvēģijā atkal pieaug jauno Covid-19 gadījumu skaits

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Dānijā un Norvēģijā pēdējās nedēļās ir atkal strauji pieaudzis jauno Covid-19 gadījumu skaits, pavēstīja abu valstu iestādes.

Dānijas slimību kontroles institūcija - Valsts seruma institūts (SSI) - ceturtdien ziņoja, ka oktobra pirmajās divās nedēļās Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 73%. Tas pārsvarā noticis galvaspilsētas Kopenhāgenas reģionā.

Norvēģijā cilvēku skaits ar pozitīviem Covid-19 testiem vienas nedēļas laikā pieaudzis par 53%.

To Covid-19 infekcijas gadījumu skaits, kad nepieciešama ārstēšanās slimnīcā, abās valstīs tomēr ir zemā līmenī.

Dānija un Norvēģija pirms dažām nedēļām atcēla gandrīz visus Covid-19 ierobežojumus. Vairs nav nepieciešams valkāt sejas maskas, un netiek arī prasīts Covid-19 sertifikāts, lai apmeklētu restorānus un muzejus. Norvēģijā apmēram 87% no pieaugušajiem iedzīvotājiem ir saņēmuši abas Covid-19 vakcīnas.

Norvēģija ir nolēmusi pagaidām neieviest Covid-19 ierobežojumus valsts mērogā, bet ir gatava to darīt jebkurā laikā, ja tas būtu nepieciešams, ceturtdien paziņoja veselības ministre Ingvilda Kjerkola.

Jaunā koronavīrusa īpaši skartajā Norvēģijas pilsētā Trumsē ceturtdien visiem tika ieteikts atkal distancēties, valkāt sejas maskas un strādāt no mājām.

Dānijā, kur 75% iedzīvotāju ir pilnībā vakcinēti, kopš trešdienas ir reģistrēti 1847 jauni inficēšanās gadījumi un ir hospitalizēti 212 ar Covid-19 inficētie.

Dānijas veselības ministrs Magnuss Heinike plāno piektdien informēt par šo situāciju partijas parlamentā. Viņš paziņoja Dānijas Radio, ka var būt nepieciešams atkal ieviest zināmus ierobežojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu