Baidens tiksies ar pāvestu Francisku (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Džo Baidens piektdienas rītā ieradās Romā uz G20 samitu, bet pirms tā viņš piektdien tiksies ar Romas pāvestu Francisku.

Baidens pēc Demokrātu partijas iekšējām nesaskaņām, kuru dēļ ASV Kongress vēl nav spējis pieņēmis viņa sociālo tēriņu plānu, un sava reitinga krišanās grib izmantot G20 samitu Romā un ANO klimata sarunas Glāzgovā, lai pierādītu savu politisko autoritāti.

Pēc ierašanās Romā Baidens vispirms apmeklēs Vatikānu, kur viņam paredzēta tikšanās ar pāvestu.

Baidens ir otrais Romas katolis ASV prezidenta amatā, neslēpj savu piederību šai ticībai un regulāri apmeklē svētdienas mises.

Viņš jau trīsreiz ir ticies ar Romas katoļu baznīcas galvu, bet tagad tiksies ar pāvestu pirmoreiz kopš savas uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās.

Baltais nams paredz, ka Baidena un Franciska sarunas būs "sirsnīgas", trešdien sacīja Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki.

Baidens ir runājis par to, ka ticība viņam devusi spēku grūtos brīžos - pēc savas pirmās sievas un viņu meitas bojāejas autoavārijā, un pēc sava dēla Bo nāves no vēža.

Baidenam un Franciskam ir līdzīgi uzskati daudzos jautājumos, tostarp par klimata pārmaiņām un jaunā koronavīrusa pandēmiju.

Domstarpības varētu rasties, ja viens no viņiem tikšanās laikā pievērstos abortu jautājumam. Baidens atbalsta sieviešu tiesības izvēlēties abortu, bet Francisks ir nosaucis grūtniecības tīšu izbeigšanu par "slepkavību".

Pāvests tomēr ir distancējies no konservatīvo ASV bīskapu mudinājuma liegt komūniju (svēto vakarēdienu) politiķiem, kas atbalsta tiesības uz abortu. Starp šiem politiķiem ir arī Baidens.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu