Kukuļošanā rosina apsūdzēt divus policistus un privātpersonu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) ir rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret divām Valsts policijas amatpersonām un privātpersonu par kukuļošanu, informēja IDB.

IDB Latgales tiesas apgabala prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret VP Latgales reģiona pārvaldes amatpersonu par kukuļņemšanu, pret bijušo VP amatpersonu - par kukuļdošanu, bet pret privātpersonu - par kukuļdošanu un pretlikumīgu šaujamieroča glabāšanu.

Kā informē IDB, pirmstiesas izmeklēšanā iegūti pierādījumi, ka minētā privātpersona ar bijušās VP amatpersonas starpniecību nodeva kukuli - simts eiro un citus materiālus labumus - kādai VP Latgales reģiona pārvaldes vadošā amatā esošai amatpersonai, lai tādējādi izdotos panākt labvēlīga lēmuma pieņemšanu kādā administratīvā pārkāpuma lietā kukuļdevēja interesēs.

Vienlaikus IDB, veicot procesuālās darbības pie minētās privātpersonas, atrada un izņēma nelikumīgi glabātu šaujamieroci ar munīciju.

IDB šogad pirmajos deviņos mēnešos sācis 36 kriminālprocesus, kriminālvajāšanas sākšanai ir nodevis 33 kriminālprocesu pret 79 personām, tostarp, 51 Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbināto, un šajos kriminālprocesos ir atklāti 89 noziedzīgi nodarījumi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu