Šugboro inskripcija ir viena no lielākajām pasaules neatrisinātajām mistērijām. Ko nozīmē šī burtu virkne? Templiešu norāde uz vietu, kur paslēpts Svētais Grāls, vai vienkārši milzīgs pārpratums?

Jau daudzus gadus uz monumenta iegravētā burtu virkne “O-U-O-S-V-A-V-V”, kuru ietver burti “D” un “M”, ir mulsinājusi zinātnieku un valodnieku prātus. Ko nozīmē šie noslēpumainie burti?

Laika gaitā pētnieki izvirzījuši vairākas teorijas, kas varētu skaidrot šo šķietami vienkāršo burtu virkni. Lūk, dažas no tām:

Burtu virkne ir īsa dzejoļa latīņu valodā akrostihs (dzejolis, kura rindu pirmie burti (lasot no augšas uz leju) veido kādu vārdu vai frāzi), kuru savai sievai veltījis admirālis Džordžs Ansons, kurš pazīstams ar to, ka apceļoja apkārt zemeslodei. Dzejolis tulkojumā latviešu valodā būtu šāds: “Labākā no sievām, labākā no māsām, visuzticīgākais atraitnis kalpo taviem tikumiem.”

  • Vēl viens mēģinājums atrisināt šo burtu mīklu vēsta, ka burti ir kādu Bībeles rindu akrostihs.
  • Citi uzskata, ka burti reprezentē Šugboro muižas un tās apkārtnes ievērojamāko iedzīvotāju iniciāļus.
  • Kā jau līdzīgu mistēriju klasika, burti norāda uz vietu, kur glabājas Svētais Grāls
  • Daži savukārt domā, ka šis kods patiesībā ir norvēģu valodā, tāpēc katrs mēģinājums to atšifrēt, izmantojot latīņu valodu, ir bezjēdzīgs.
  • Inskripcijā patiesībā nav burti, bet gan cipari.
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X