Eksperiments ⟩ Kura Latvijas benzīntanka degviela ir "jaudīgākā" (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Bez degvielas auto nekust. Ja vien neatrodas kalna slīpumā, to kāds nevelk vai nestumj. Degviela ir automašīnas dzīvības sula un, jo kvalitatīvāka, jo labāk. To visi zinām. Bet, vai pastāv atšķirības starp vienas markas benzīniem, kas tiek tirgoti dažādās Latvijas degvielas uzpildes stacijās? To eksperimentāli centās noskaidrot raidījums "Ātruma cilts".

Eksperimentu, lai noskaidrotu, kura Latvijas benzīntanka 98 markas degviela ir jaudīgākā un vai cena tiešām ietekmē benzīna kvalitāti, veica raidījuma viesvadītājs Ģirts Timrots, bet viņam talkā nāca Jānis Kluss, Dyno Systems/pdk pārstāvis.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Eksperimenta vajadzībām tika izmantots jaudas stends un īpaši sagatavots BMW auto, kā arī sešu dažādu degvielas uzpildes staciju tirgotais 98 markas benzīns. Tas, kura degviela pirkta kurā benzīntankā, zināms tikai Ģirtam.

Lai pārbaudītu dzinēja jaudu un griezes momentu, nedaudz tika modificēta BMW degvielas sistēma. Ko parādīja mērījumi un vai dārgāka degviela ir labākā izvēlē, lūko uzzināt jaunākajā Ātruma cilts sērijā.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu