Moldova un "Gazprom" pagarina līgumu par gāzes piegādi (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Moldova un Krievijas valsts enerģētikas gigants "Gazprom" piektdien paziņoja, ka ir pagarinājuši līgumu par gāzes piegādi.

Tas notika pēc tam, kad "Gazprom" Moldovai paaugstināja gāzes cenas, liekot valdībai izsludināt ārkārtas stāvokli, kas ļāva tai meklēt alternatīvas piegādes.

Tādējādi Moldova parakstīja līgumu ar Poliju par dabasgāzes piegādēm, pirmo reizi Krievijas vietā pievēršoties citam piegāžu avotam.

Moldovas līgums ar "Gazprom" noslēdzās septembra beigās. Jauna vienošanās oktobrim tika panākta, taču Moldovas valdība norādīja, ka Maskava valstij piegādā krietni mazāk gāzes, nekā ierasts.

Moldova un "Gazprom" piektdien paziņoja, ka abas puses vienojušās pagarināt esošo līgumu par pieciem gadiem un saskaņā ar to 1.novembrī tiks sāktas piegādes.

"Puses panāca vienošanos par cenas formulu, "Moldova-Gaz" parāda auditu un sekojošu dialogu par [tā] atmaksāšanu," paziņoja Moldovas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Daniels Vode.

Viņš sacīja, ka līgums pagarināts, "balstoties uz cenas formulu, kuru ierosinājusi Moldovas puse", bet nesniedza sīkākas ziņas par jauno cenu.

"Gazprom" citā paziņojumā pavēstīja, ka līguma pagarināšana veikta uz "abpusēji izdevīgiem nosacījumiem".

Vienošanās tika panākta pēc Moldovas vicepremjera Andreja Spinu un "Gazprom" vadītāja Alekseja Millera sarunām Sanktpēterburgā, kur atrodas "Gazprom" galvenais birojs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu