Gruzijā notiek pašvaldību vēlēšanu otrā kārta

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Gruzijā sestdien notiek pašvaldību vēlēšanu otrā kārta, kas noris politiskās krīzes apstākļos, opozīcijas līderim Gruzijas eksprezidentam Mihailam Saakašvili atrodoties ieslodzījumā, kur viņš pieteicis badastreiku.

Šīm vēlēšanām Gruzijā piešķirta liela nozīme, jo tās var būtiski mainīt politisko spēku līdzsvaru valstī, un tādējādi tajās tiek risināti nacionāla līmeņa politiskie uzdevumi.

Sestdienas vēlēšanās sacenšas Saakašvili dibinātā Gruzijas lielākā opozīcijas partija - Apvienotā nacionālā kustība - un valdošā partija "Gruzijas sapnis". Vēlētāji izraugās piecu lielo pilsētu, tostarp Tbilisi, kā arī vēl 15 mazāku pilsētu mērus, kā arī 42 vietas vairākās pašvaldību.

Gruzijas premjerministrs Iraklijs Garibašvili šonedēļ aicināja vēlētājus atbalstīt "Gruzijas sapni", Saakašvili partiju nodēvējot par "pretvalstisku un prettautisku".

Savukārt Saakašvili ar savu juristu starpniecību izplatītā paziņojumā norāda, ka šīs vēlēšanas ir "izšķirošas Gruzijas demokrātijai".

Vēlēšanu pirmajā kārtā "Gruzijas sapnis" pēc partiju sarakstiem apsteidza Apvienoto nacionālo kustību, taču opozīcijas kandidāti apsteidz valdošās partijas kandidātus uz mēra amatu vairākās lielajās pilsētās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu