Francija paziņo par pamieru ar Lielbritāniju strīdā par zvejošanas tiesībām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Francijas un Lielbritānijas līderi svētdien panākuši pamieru strīdā par zvejošanas tiesībām.

Francijas prezidents Emanuels Makrons un Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons tikās G20 samita laikā Romā. Viņi vienojās strādāt pie "praktiskiem un operatīviem pasākumiem", lai atrisinātu šīs domstarpības tuvāko dienu laikā, atklāja Makrona birojs.

Abi līderi bija vienisprātis, ka situācija ir jāatrisina ar konkrētu rīcību pēc iespējas ātrāk, pavēstīja Makrona birojs.

Džonsona birojs vienošanos vēl nav komentējis.

Domstarpības Francijas un Lielbritānijas starpā izraisījušas licencēšanas procedūras ES zvejas kuģiem, kas pēc breksita vēlas darboties Lielbritānijas ūdeņos.

Franciju ir saniknojis tas, ka Lielbritānija ir noraidījusi desmitiem franču zvejas laivu. Līdzīgi rīkojušās arī Francijas tuvumā esošās Normandijas salas Džērsija un Gērnsija, kas atrodas ir Apvienotās Karalistes Kroņa īpašumā.

Britu zvejnieki ir arī ļoti atkarīgi no Francijas ostām, kur tiek izkrauta un apstrādāta lielākā daļa no viņu sazvejotā.

Francija trešdien draudēja no 2.novembra pastiprināt muitas pārbaudes un ierobežot tirdzniecību ar Lielbritāniju, ja vien Londona nepiekritīs izsniegt vairāk licenču franču zvejniekiem darbībai Apvienotās Karalistes ūdeņos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu