Pirmdien spīdēs saule; gaiss iesils līdz +13 grādiem

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
SIA "Rīgas meži" Tīreļu mežniecības teritorija.
SIA "Rīgas meži" Tīreļu mežniecības teritorija. Foto: Zane Bitere/LETA

Pirmdien Latvijā aizvien gaidāms saulains laiks, bet turpmākajās dienās būs daudz mākoņu, tādēļ jaunās nedēļas pirmā diena būs arī saulainākā un, iespējams, siltākā, liecina sinoptiķu prognozes.

ASV Nacionālā okeānu un atmosfēras pārvalde nav atcēlusi prognozi par magnētisko vētru. Svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu Latvijā ar nelielu varbūtību iespējama ziemeļblāzma.

Pirmdiena paies bez nokrišņiem, Latvijas lielākajā daļā gaidāmas skaidras debesis. Nakts un rīta stundās dažviet var veidoties migla.

Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu, dienvidaustrumu vējam,

gaisa temperatūra saullēktā būs 0..+7 grādi, pēcpusdienā gaiss iesils līdz +9..+13 grādiem.

Rīgā novembra pirmajā dienā gaidāms saulains laiks, bez nokrišņiem. Naktī pūtīs neliels dienvidu, dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +6 grādiem, piepilsētā - līdz +3..+5 grādiem. Dienas gaitā vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12 metriem sekundē un gaisa temperatūra sasniegs +11 grādus.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka jaunajā nedēļā siltos un saulainos laika apstākļus pakāpeniski nomainīs mākoņaināks un arī lietaināks laiks. Pirmdien vēl daudzviet spoži spīdēs saule un gaiss iesils līdz +14 grādiem, bet tālākajās dienās maksimālā gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +11 grādus.

No otrdienas debesīs mākoņu būs krietni vairāk, tomēr lietus vēl nav gaidāms. Vietām naktī un no rīta sabiezēs migla. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +2, +6 grādiem, bet diena vairs nebūs tik silta kā iepriekš, gaisam iesilstot vien līdz +6, +11 grādiem.

Darba nedēļas otrajā pusē laiks būs lielākoties mākoņains un daudzviet līs, bet vējš būs lēns. Naktis būs salīdzinoši siltas, gaisa temperatūra nebūs zemāka par +4, +9 grādiem, bet dienu laikā gaiss iesils līdz +7, +10 grādiem.

Tālākās prognozes liecina, ka arī brīvdienās mākoņi klās debesu lielāko daļu un brīžiem līs. Palaikam gan starp mākoņiem parādīsies arī kāds saules stars. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas piekrastes rajonos varētu būt brāzmains. Gaisa temperatūra naktīs gaidāma +1, +7, dienās +5, +9 grādu robežās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu