Piešķir papildu finansējumu asistenta pakalpojumu nodrošināšanai izglītības iestādēs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Asistenta pakalpojumu nodrošināšanai izglītības iestādēs no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) piešķirti 282 158 eiro, otrdien lēma valdība.

Papildu finansējums IZM ir nepieciešams, jo palielinājies to skolēnu skaits, kuriem ir nepieciešams asistenta pakalpojums. Ja pagājušā gadā šādu pakalpojumu vajadzēja 298 skolēniem, tad šogad tas nepieciešams 355 skolēniem.

Turklāt no šā gada 1.jūlija valsts nodrošina atlīdzību par vienu asistenta pakalpojuma stundu 4,50 eiro, ieskaitot visus nodokļus, kas saistīti ar asistenta pakalpojuma sniegšanu. Līdz ar to vidēja gada likme vienas asistenta pakalpojuma stundas izmaksai ieskaitot nodokļus ir pieaugusi no 3,70 eiro līdz 4,50 eiro.

IZM šogad nodrošina asistenta pakalpojumus personai ar invaliditāti pārvietošanās atbalstam un pašaprūpes veikšanai pirmsskolas izglītības, vispārējās pamatizglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās vidējās izglītības iestādēs, izņemot speciālās izglītības iestādes, kas saņem uzturēšanas izdevumus no valsts budžeta, izglītojamiem līdzvērtīgā apmērā kā nodrošina Labklājības ministrija.

IZM finansējumu nodrošina no programmas "Finansējums asistenta pakalpojuma nodrošināšanai personai ar invaliditāti pārvietošanas atbalstam un pašaprūpes veikšanai" paredzētā finansējuma. Gadījumā, ja plānotais finansējums ir nepietiekošs, tad, izvērtējot budžeta izpildi, tiek meklēts risinājums papildu finansējuma nodrošināšanai.

Šā gada 29.septembrī budžeta atlikums bija 422 388 eiro. Savukārt veiktais aprēķins par nepieciešamo finansējumu par aprēķina periodu no 2021.gada 1.septembra līdz 2021.gada 31.decembrim bija 704 546 eiro, tādēļ trūkstošo summu 282 158 eiro nepieciešams piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu