Austrumu robežas infrastruktūras izbūvi nodrošinās VNĪ (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība otrdien atbalstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto ārējās sauszemes robežas infrastruktūras izbūves likumprojektu, kas paredz Latvijas austrumu robežas izbūves organizēšanu uzticēt VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Valdība lūgs likumprojektu Saeimai skatīt kā steidzamu, lai šajā jautājumā varētu straujāk virzīties uz priekšu austrumu robežas izbūvē.

Latvijas austrumu robežas infrastruktūra tiks būvēta maksimālajā darbu saskaņošanas ātrumā, izriet no iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) paustā pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem.

Atbilstoši ministrijas priekšlikumam projektēšana un būvniecība būs uzticēta VNĪ, kas nodrošinātu lielāku valsts kontroli pār šo procesu, jo tas nebūs uzticēts tikai privātam sektoram, skaidroja Golubeva.

Jau vēstīts, ka likumprojekts izstrādāts, lai mazinātu administratīvos šķēršļus Latvijas-Baltkrievijas robežas izbūvē, tostarp pastāvīgā žoga būvniecībai. Likums attieksies tikai uz Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu jeb Latvijas robežu ar Baltkrieviju un Krieviju, bet nav piemērojams attiecībā uz ES iekšējo robežu jeb Latvijas robežu ar Lietuvu un Igauniju.

Paredzēts, ka robežas infrastruktūras izbūvei nepieciešamās teritorijas noteikšanu nodrošinās Valsts robežsardze sadarbībā ar Nodrošinājuma valsts aģentūru (NVA), bet zemes kadastrālo uzmērīšanu organizēs NVA.

Koku un krūmu ciršanas tiesības un īpašuma tiesības uz koksni, kas sagatavota robežas infrastruktūras izbūvei nepieciešamajā teritorijā, būs AS "Latvijas valsts meži", paredz likumprojekts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu