ZZS: savvaļas dzīvnieki sakropļojas un iet bojā uz Austrumu robežas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pexels

Zaļo un zemnieku savienība vērš Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) uzmanību uz to, ka savvaļas dzīvnieki sakropļojas un iet bojā uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, sapinoties pagaidu žoga dzeloņdrātīs, kas paredzētas nelegālo migrantu plūsmas apturēšanai.

Kā informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa, attiecīgu informāciju ZZS saņēmusi no pierobežas iedzīvotājiem un medniekiem. Partiju apvienība aicina nekavējoties sadarbībā ar speciālistiem meklēt atbilstošākos risinājumus, lai traģiskā situācija tiktu novērsta.

Politiskā spēka paziņojumā norādīts, ka iedzīvotāji ziņo par savvaļas dzīvnieku mocībām, cenšoties, sekojot dabiskajiem instinktiem, šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu pa tiem ierastajām takām. Tā rezultātā dzīvnieki sapinas dzeloņstieplēs, savainojas un pat iet bojā, pausts ZZS paziņojumā.

ZZS līdzpriekšsēdētājs Edgars Tavars norāda, ka, saņemot šos video un fotogrāfijas ar sakropļotiem dzīvniekiem, viņš secinājis, ka iekšlietu ministrei Marijai Golubevai (AP) "nepatīk dzīvnieki", ko politiķis salīdzina ar kāda cita "Attīstībai/Par!" (AP) pārstāvja darbību arī attieksmē pret cilvēkiem Covid-19 krīzē.

"Ja Golubeva nespēlētu politiskās spēlītes, velkot visu garumā, un valdošā kliķe nemēģinātu savējos atbalstīt valsts iepirkumos, tad normāls žogs, kurā nevar sapīties dzīvnieki, jau sen būtu uzstādīts uz robežas," akcentē ZZS līdzpriekšsēdētājs Armands Krauze.

Politiķis pauž pārsteigumu par AP biedru "divkosību", kuri Saeimā aizstāv dzīvniekus, bet realitātē pieļauj dzīvnieku nonākšanu šādā situācijā, par ko AP biedri būtu jātiesā.

ZZS akcentē, ka nelegālo migrantu plūsmu ierobežošana uz Latvijas-Baltkrievijas robežas ir steidzami jānodrošina, tomēr atbildīgajām ministrijām - Iekšlietu ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, Zemkopības ministrijai - ir nekavējoties jāmeklē piemēroti risinājumi, lai neciestu savvaļas dzīvnieki.

Partiju apvienība vēlas noskaidrot, vai atbildīgās ministrijas sadarbībā ar speciālistiem ir meklējušas risinājumus, lai nodrošinātu drošu savvaļas dzīvnieku pārvietošanos pierobežā, un kad šādi risinājumi tiks ieviesti.

Reizē ZZS atzīmē, ka robežas izbūve Latvijas drošībai ir ļoti nozīmīga.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu