Aicina meklēt idejas veselības aprūpes uzlabošanai, piedaloties hakatonā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

5. un 6. novembrī norisināsies Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta veselības kopienas (EIT Health) i-Days hakatona Latvijas posms, kura mērķis ir meklēt risinājumus veselības aprūpes izaicinājumiem, kas ir šobrīd īpaši aktuāli visos pasaules reģionos. Hakatonu rīko EIT Health Latvijas centrs, kas atrodas Rīgas Stradiņa universitātē (RSU). Tajā par uzvaru un galveno balvu - 1000 eiro un ceļazīmi uz Eiropas fināla sacensībām - cīnīsies studentu, rezidentu un jauno profesionāļu komandas.

Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, zinātnes doktors, profesors Ģirts Briģis uzsver: “Šobrīd, kad ne tikai Latvija, bet visa pasaule piedzīvo nopietnu sabiedrības veselības krīzi, ir skaidri izkristalizējušās vājās vietas Latvijas veselības aprūpē, un tādēļ nepieciešami būtiski tās uzlabojumi. Jaunu ideju, risinājumu un inovāciju rašana ir ļoti svarīga veselība aprūpes sistēmas uzlabošanā. Mūsu studenti, rezidenti un jaunie profesionāļi ir Latvijas veselības nozares nākotne, tāpēc šādi pasākumi ir nozīmīgi ne tikai studentu vidū, bet arī visai valstij kopumā.”

Šogad i-Days tematika ir sabiedrībā ļoti aktuāla – risinājumi veselības aprūpes uzlabošanai. Divu dienu garumā komandu dalībniekiem būs iespēja noklausīties nozares profesionāļu lekcijas, iedvesmoties no inovāciju veiksmes stāstiem un ideju hakatonā radīt inovatīvus risinājumu veselības aprūpes problēmsituācijām, kā arī sacensties komandās par galveno balvu – 1000 eiro un ceļazīmi uz Eiropas fināla sacensībām. 2. vieta balvā saņems 800 eiro, bet 3. vieta – 700 eiro. Papildus tam būs arī veicināšanas balva. Reģistrācijas anketa pieejama mājaslapā. Pieteikšanās atvērta līdz 2021. gada 3. novembrim. Vairāk informācijas atrodams mājaslapā.

Baiba Pētersone, RSU Starptautisko sakaru departamenta direktore norāda: “Veselības aprūpe ir sarežģīta inovāciju un jaunuzņēmumu attīstības joma strikto regulējumu, ilgā izstrādes un izmēģinājuma procesa dēļ. Pandēmijas laikā tā saskaras ar īpašiem izaicinājumiem – veselības aprūpes personāla pārslodzi. Tā kā veselības aprūpe ir nepieciešama ikvienam, tad ir svarīgi ar jebkāda veida atbalsta pasākumiem palīdzēt šīs jomas attīstībai. Izveidojot Latvijas centru, EIT Health vēlas veicināt sadarbību starp dažādiem veselības aprūpes ekosistēmas dalībniekiem Latvijā un sekmēt inovatīvu risinājumu ieviešanu veselības aprūpē.”

Par i-Days

i-Days piedāvā iespēju studentiem, rezidentiem un jaunajiem profesionāļiem piedalīties inovatīvu veselības aprūpes ideju izstrādē dažādos EIT Health pasākumos visā Eiropā. Pasākumu laikā dalībnieki gūst padziļinātu ieskatu par veselības aprūpes jautājumiem, iepazīstas ar jaunākajām inovācijām veselības nozarē un sacenšas komandās, lai risinātu reālās dzīves problēmas. Katras valsts i-Days uzvarētājkomanda iegūst galveno balvu – ceļazīmi uz i-Days Eiropas konkursa finālu.

Par EIT Health

EIT Health ir Eiropas publiskā un privātā sektora tīklojums veselības aprūpes jomā, kuru ir izveidojuši vairāk nekā 150 partneri (t. i., Eiropas vadošie uzņēmumi, universitātes, pētniecības un attīstības centri, kā arī slimnīcas un institūti). Tīklojuma uzdevums ir nodrošināt tādu veselības aprūpi, kas nākotnē sniegs Eiropas iedzīvotājiem iespēju dzīvot ilgāk un veselīgāk. EIT Health uzlabo Eiropas veselības aprūpes speciālistu prasmes, investējot viņu profesionālajā attīstībā un veicinot inovatīvu medicīnas produktu komercializāciju starptautiskajā mērogā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu