ASV sākta izmeklēšana par kāda pilota rīcību, nopeļot Baidenu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidmašīnas salons. Ilustratīvs attēls.
Lidmašīnas salons. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

ASV lidsabiedrība "Southwest" veic iekšējo izmeklēšanu, pēc tam kad viens no tās pilotiem sveicienā pasažieriem izteicis saukli "Let's go, Brandon" ("Aiziet, Brendon"), kas ASV konservatīvo vidū ir šobrīd strauju popularitāti iemantojis prezidentam Džo Baidenam adresētas rupjības eifēmisms.

Lidsabiedrība par izmeklēšanas uzsākšanu pavēstīja pēc tam, kad par frāzes "Let's go, Brandon" izskanēšanu reisā Albukerke-Hjūstona pilota sveicienā pasažieriem bija pavēstījusi ziņu aģentūra "Associated Press".

Lidsabiedrība "izvērtēs situāciju tiešā veidā ar jebkuru iesaistīto darbinieku, vienlaikus atgādinot visiem darbiniekiem, ka personīgo viedokļu publiska izpaušana pienākumu veikšanas laikā ir nepieņemama", teikts "Southwest" paziņojumā.

Frāze kļuvusi populāra kopš atgadījuma 2.oktobrī autosporta līgas NASCAR sacensību laikā Alabamā, kurās uzvarēja Brendons Brauns.

Kad Braunu intervēja NBC žurnāliste, bija dzirdami skatītāju saucieni, un žurnāliste pieļāva, ka skatītāji sauc "Let's go, Brandon", lai uzmundrinātu Braunu. Tomēr drīz vien kļuva arvien skaidrāks, ka skatītāji sauc "F*** Joe Biden".

Daži konservatīvie komentētāji norāda, ka šī epizode ir piemērs tam, kā ASV mediji atspoguļo Baidena prezidentūru.

Kopš šī notikuma frāze "Let's go, Brandon" dažādos kontekstos kļuvusi populāra Baidena politikas pretinieku un konservatīvo nometnē.

Dienvidkarolīnas kongresmenis Džefs Dankans likumdevēju sapulcē ieradies ar sejas masku, uz kuras bija šis sauklis, to bieži izmanto Baidena kritiķi sociālajos medijos un protesta akcijās, kurās tiek nosodīts demokrātu prezidents.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu