Dončiča statistika: augsta rezultativitāte, daudz kļūdu, ļoti slikts +/- rādītājs (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs.
Luka Dončičs. Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandai Dalasas "Mavericks" jau četrus mačus pēc kārtas savainojuma dēļ nevar palīdzēt Kristaps Porziņģis, tāpēc neapšaubāms vienības līderis ir slovēņu brīnumbērns Luka Dončičs. Ko viņš paveicis sezonas ievadā?

Statistikas pirmrindniekos vienmēr ir rādītājs, kas ataino katra NBA basketbolista vidēji vienā spēlē gūtos punktus. Ja iepriekšējās sezonās slovēnis regulāri bija pirmajā desmitniekā vai pat piecniekā visā līgā, tad šīs sezonas ievadā nav veicies tik labi.

Dončičs jaunajā sezonā piedalījies septiņos mačos, vidēji katrā izceļoties ar 24 gūtiem punktiem. Tas slovēnim dod 17. vietu līgā šajā rādītājā. Pagājušajā sezonā Dončičs vidēji ik maču spēja gūt 27,7 punktus.

Saspēles vadītājam, iespējams, vissvarīgākais ir rezultatīvo piespēļu rādītājs. Arī tajā "Mavericks" līderis parasti gozējies augšgalā. Šobrīd viņš ieņem 11. vietu līgā ar vidēji 7,1 rezultatīvu piespēli mačā. 

Atlēkušo bumbu izcīnīšana nav aizsargu primārais uzdevums, taču arī šis elements Dončičam ir ļoti labi attīstīts. Šajā statistikas rādītājā gan viņš šobrīd ir 43. vietā līgā ar 7,7 bumbām vidēji spēlē.

Slovēņu brīnumbērns sezonas ievadā atrodams arī ne tik glaimojošos statistikas rādītājos. Piemēram, viņš ir piektajā vietā līgā pieļauto kļūdu skaita ziņā ar 29 kļūdām septiņās cīņās.

Tāpat Dončičam ir desmitais sliktākais kopējais +/- rādītājs visā līgā jeb labāko sarakstā šajā rādītājā viņš ir 422. vietā no 432 basketbolistiem. 

Metienus no spēles Dončičs līdz šim realizējis ar 42,6% precizitāti, kas dod tikai 91. pozīciju NBA.

"Mavericks" ar četrām uzvarām septiņās spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu grupā. Dalasas klubs nākamo cīņu aizvadīs viesos, kad tiksies ar Sanantonio "Spurs".

Porziņģis piedalījies trijās no septiņām cīņām, vidēji mačā 26 minūtēs gūstot 12,7 punktus, izcīnot 6,0 atlēkušās bumbas un bloķējot 2,0 metienus.

Šosezon NBA regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs 82 spēles.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu