Ukrainā vakcinācijas pretinieki bloķē satiksmi (3)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā trešdien vairāki simti cilvēku pulcējušies protestā pret ierobežojumiem un obligāto vakcināciju - mēriem, kas ieviesti smagā Covid-19 uzliesmoja apkarošanai, vēsta aģentūra "Reuters".

Pēdējo nedēļu laikā Ukrainā ir rekordlieli inficēšanās un nāves gadījumu rādītāji. Kopš pandēmijas sākuma Ukrainā apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits pārsniedzis trīs miljonus, bet miruši vairāk nekā 73 000 cilvēku, liecina Džona Hopkinsa Universitātes apkopotie dati.

Daļai valsts sektorā strādājošo noteikta prasība vakcinēties. Reģionos ar vissmagāko saslimstību, tai skaitā Kijevā, publiskās vietās - restorānos, sporta zālēs un iepirkšanās centros - ieeja atļauta tikai ar sertifikātu par vakcināciju pret Covid-19 vai negatīvu testa rezultātu. Stingrie ierobežojumi stājās spēkā pirmdien.

Ukrainai, kura nav Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, gada sākumā bija grūtības sagādāt vakcīnas pret Covid-19, bet tagad nespēj lielu daļu sabiedrības pārliecināt vakcinēties.

"Tādas protesta akcijas, kurās izskan aicinājumi nevakcinēties, manuprāt, ir ņirgāšanās par mūsu ārstiem un ģimenēm, kuras diemžēl koronavīrusa dēļ zaudējušas tuviniekus," preses konferencē izteicās Ukrainas veselības ministrs Viktors Ļaško.

"Ticiet man, šis pretvakcīnu gars ātri pazūd intensīvās aprūpes nodaļās, un viltoti sertifikāti tad neglābj."

Ukrainas parlaments otrdien noteica, ka viltotu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu izgatavošana un lietošana ir krimināli sodāms pārkāpums. Maksimālais sodamērs ir trīs gadi cietumā vai vairāku tūkstošu eiro naudassods.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu