Sieviete Latgalē iekritusi krāpnieku lamatās un zaudējusi gandrīz 8000 eiro (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vēloties atgūt pirms pāris gadiem ieguldītos un zaudētos 250 eiro, sieviete Latgalē iekritusi krāpnieku lamatās un zaudējusi gandrīz 8000 eiro, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Otrdien policijas Daugavpils iecirknis saņēma iesniegumu no 1963.gadā dzimušas sievietes, kura ziņoja, ka ir kļuvusi par krāpnieku upuri. Sieviete jūnijā saņēma vairākus zvanus no nepazīstamām personām, kuras apgalvoja, ka spēj palīdzēt atgūt finanšu platformās zaudētos naudas līdzekļus.

Sieviete atzinusi, ka 2019.gadā bija ieguldījusi 250 eiro kādā platformā, taču ieguldīto naudu nav atguvusi.

Šī iemesla dēļ viņa labprāt piekrita krāpnieku palīdzībai.

Iemantojot sievietes uzticību, personas ieguva viņiem nepieciešamos sievietes datus, lai no bankas konta izkrāptu 7874 eiro un uz sievietes vārda noformētu finanšu aizdevumu 1430 eiro apmērā.

Daugavpils iecirkņa amatpersonas ir sākušas kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma 177.pantapirmo daļu par svešas mantas vai tiesību uz šādu mantu iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos vai ar viltu. Par krāpšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Policija atkārtoti aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem, saņemot telefona zvanus no nezināmām personām,

kuras runā tikai un vienīgi krievu valodā, sauc sevi par dažādu uzņēmumu finanšu brokeri vai arī cita veida "finanšu speciālistiem". Tāpat nevajadzēt būt pārlieku uzticīgiem, komunicējot ar nepazīstamiem cilvēkiem vai arī iepazīstoties sociālos tīklos ar virtuālajiem lietotājiem, kā arī nevajadzētu nevienam izpaust savus personas datus, elektronisko maksāšanas līdzekļu datus, tādējādi nepakļaujot sevi riskam kļūt par krāpniecības upuriem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu