Selma Haijeka par Vainstīnu: Viņš kliedza: "Es tevi nenoalgoju, lai tu izskatītos neglīta!"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Selma Haijeka filmā "Frīda"
Selma Haijeka filmā "Frīda" Foto: publicitātes

Pagājuši jau gandrīz četri gadi, kopš vairāk nekā desmit sievietes ASV presē apsūdzēja Holivudas producentu Hārviju Vainstīnu (Harvey Weinstein) seksuālā vardarbībā, izmantojot savu ietekmi filmu industrijā. Izmantojot mirkļbirku #MeToo, sievietes atklāti dalījās ar pašu piedzīvoto seksuālo vardarbību. Izrādījās - tādi stāsti ir neskaitāmi. Viena no stāstniecēm ir arī populārā Holivudas aktrise Selma Haijeka (Salma Hayek), kura nesenā intervijā pastāstīja par savu pieredzi ar "seksa maniaku" Vainstīnu. 

Atgādinām, ka šobrīd "LMT Viedtelevīzijā" skatāmajā 2019. gada filmā "Untouchable" ("Neaizskaramais") intervētas vairākas Vainstīna upures, savukārt dokumentālajā seriālā "Noķer un nogalini: podkāsta ieraksti" (Catch And Kill: The Podcast Tapes) sievietes, kuras bija iesaistītas bēdīgi slavenā Holivudas producenta seksuālās uzmākšanās skandālā, intervē žurnālists Ronans Ferovs (Ronan Farrow).

55 gadus vecā meksikāņu izcelsmes amerikāņu aktrise Selma Haijeka intervijā "The Guardian" atklāja, ka piedzīvojusi aizskarošus komentārus no Vainstīna vairākus gadus. Ar savu skaudro pieredzi viņa, līdzīgi kā citas sievietes, 2017. gadā dalījās publikācijā izdevumam "The New York Times", tiesa, piebilstot, ka Vainstīns ir tikai mēģinājis viņai seksuāli uzmākties, bet nekad tas viņam nav izdevies, jo viņa bija draudzīgās attiecībās ar režisoriem Robertu Rodrigesu (Robert Rodriguez), Kventinu Tarantīno (Quentin Tarantino) un aktieri Džordžu Klūniju (George Clooney). 

"Es biju arī ļoti spēcīga," viņa saka intervijā "The Guardian". "Es neteicu vienkārši nē, es esmu spēks, ar kuru jārēķinās. Viņš mani ne reizi neredzēja vāju. Nav tā, ka es kādreiz tā nejutos, bet uz āru to nekad nerādīju."

Kā vienu no piemēriem intervijā viņa min darbu pie filmas par ekstravaganto meksikāņu mākslinieci Frīdu Kalo 2002. gadā. Lentes uzņemšanas laikā Vainstīns kritizēja Haijekas izskatu. 

Haijeka atzīst, ka bija jau apradusi ar mutiskiem uzbrukumiem no Vainstīna puses. "Līdz zināmai robežai. Es jutos normāli, labi, es pēc viņa uzbrukumiem parasti nepatikā noskurinājos, un tas mani nomāca, taču tajā visā bija arī kaut kāds komisks elements," viņa saka. 

"Kad viņš mani pasauca "Frīdas" filmēšanas laikā un bļāva: "Kāpēc tev ir tādas milzīgas uzacis un ūsas? Es tevi nenoalgoju, lai tu izskatītos neglīta!", es viņam teicu - vai tu esi kādreiz redzējis īstās Frīdas Kalo foto?" viņa stāsta. "Ja kāds aktieris iejustos Sirano de Beržeraka tēlā, neviena taču viņam neaizrādītu - kāds tev liels deguns!"

Haijeka piebilda, ka ne tikai Vainstīns, bet arī citi Holivudas vīrieši ir slikti pret viņu izturējušies. "Tā ir sistēma Holivudā," viņa secina. 

Atgādinām, ka 2020. gadā Vainstīnam piespriesti 23 gadi ieslodzījumā. 

Foto: Producents Hārvijs Vainstīns un slavenības.

Lai arī Vainstīna skandāls izgaismoja izklaides industrijas ēnas pusi, tas tomēr nav novedis pie sistēmiska līmeņa risinājumiem, nemaz nerunājot par citām nozarēm. Piemēram, kā nodrošināt, lai producenta visatļautības dēļ necieš aktrises karjera? "Tas nav beidzies," filmā "Neaizskaramais" norāda aktrise Pasa de la Uerta. "Viss turpinās."

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu