VDD ir zināma Polijas medijos izskanējusī informācija par irākiešu došanos atpakaļ uz Bagdādi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Polijas medijos izskanējusī informācija par irākiešu evakuācijas lidojumiem no Minskas uz Bagdādi Latvijas Valsts drošības dienestam (VDD) ir zināma, taču patlaban dienests atturas sniegt plašākus komentārus saistībā ar minēto.

VDD apliecināja, ka dienests atbilstoši savai kompetencei pastāvīgi seko līdzi situācijas izmaiņām uz Latvijas un Baltkrievijas robežas, lai savlaicīgi identificētu un mazinātu iespējamos riskus Latvijas valsts drošībai.

Tāpat VDD sistemātiski un mērķtiecīgi iegūst informāciju par jautājumiem, kas ir saistīti ar Baltkrievijas režīma organizēto nelegālo robežšķērsotāju novirzīšanu uz Latviju un citām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Savā darbā VDD cieši sadarbojas ar ārvalstu partnerdienestiem, regulāri apmainoties ar aktuālo informāciju.

Jau ziņots, ka turpinoties krīzei uz Baltkrievijas robežas ar tai kaimiņos esošajām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, Minska uzsākusi migrantu atpakaļevakuāciju uz Bagdādi, pavēstījis Polijas izlūkdienestu koordinatora preses sekretārs Staņislavs Žarins.

Kā norādījis Žarins, migranti tiek transportēti atpakaļ tāpēc, ka daudzie "mēģinājumi šķērsot labi aizsargāto Polijas robežu bijuši nesekmīgi". Turklāt radušās "loģistikas problēmas", nodrošinot migrantu uzturēšanos Baltkrievijā.

Viņš piebildis, ka vēl viens nopietns iemesls migrantu sūtīšanai atpakaļ esot gaisa temperatūras pazemināšanās.

Tomēr sarunā ar aģentūru PAP Žarins atzinis, ka daži evakuācijas lidojumi vēl neiezīmē situācijas lūzumu un ka grūti prognozēt turpmāko notikumu attīstību.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Eiropas Savienība apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu