"Grafikas akadēmija" aicina uz lekciju par augstspiedumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ieva Helmūte
Ieva Helmūte Foto: publicitātes

Tiešsaistes lekciju un nodarbību digitālā platforma "Grafikas akadēmija" šoruden aicina interesentus uz bezmaksas lekcijām par dažādām grafikas tehnikām. Pirmā lekcija šajā ciklā bija par litogrāfiju, to vadīja māksliniece Lāsma Pujāte, otrā lekcija bija par ofortu, to vadīja māksliniece Nele Zirnīte. Savukārt trešā lekcija būs par augstspieduma tehnikām, un to vadīs māksliniece Ieva Helmūte.

Tiešsaistes lekcijas notiks divos laikos: sestdien, 6. novembrī 11.00 un otrdien, 9. novembrī 20.00.

Kopumā grafikas tehnikas iedala trīs grupās - gludspiedes, dobspiedes un augstspiedes. Šajā lekcijā iepazīstināsim ar dažām no populārākajām augstspieduma tehnikām, kurām ir kopīgs pamatprincips - nospiedumu iegūst no reljefa augstākajām vietām, savukārt izgrebj jeb iedziļina laukumus, kurus vēlas atstāt baltus, neapdrukātus.

Māksliniece Ieva Helmūte tiešsaistes lekcijā iepazīstinās ar augstspieduma tehnikām, kuras izmanto arī savā daiļradē: kokgriezumu un kokgrebumu (kokdzelumu) ko vienā vārdā mēdz saukt arī par ksilogrāfiju kā arī linogriezumu un citām. Ieva Helmūte vada “Grafikas skolas” izveidoto grafikas darbnīcu un mākslas studiju, kas atrodas Galerijā “Centrs” regulāri piedāvājot grafikas nodarbības gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Nodarbība notiek projekta "Grafikas akadēmija - tiešsaistes lekciju un nodarbību digitālā platforma” ietvaros. Projekts interesentus iepazīstina ar dažādām grafikas tehnikām - litogrāfiju, ofortu, frotāžu, monotipiju u.c. - vairākās bezmaksas tiešsaistes lekcijās.

Tiešsaistes lekcijas notiek interneta vidē. Sīkāka informācija par pieteikšanos lekcijām pieejama projekta lapā vai rakstot uz e-pastu printmakingin@gmail.com.

Projektu organizē biedrība “Grafikas kamera” sadarbībā ar “Grafikas darbnīca un mākslas studiju”, biedrību “Oforta ģilde”, “Virtuālā studija Urga” un “Hypnoscope”. Informatīvais atbalstītājs TVNET. Projekta vizuālās identitātes autore Agnese Kurzemniece. Projektu finansē Valsts kultūrkapitāla fonds mērķprogrammā “KultūrELPA”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu