Ukraina apstiprina amatā jaunu aizsardzības ministru (5)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ukraina ceturtdien apstiprinājusi jaunu aizsardzības ministru ar mandātu stiprināt armiju situācijā, kad Donbasā turpinās konflikts ar Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem.

Jurists Oleksijs Reznikovs, kura līdzšinējā militārā pieredze ir neliela, stāsies pagājušajā nedēļā veselības problēmu dēļ demisionējušā Andrija Tarana vietā.

Par prezidenta Volodimira Zelenska nominētā Reznikova apstiprināšanu balsoja 273 no 450 parlamenta deputātiem.

Jaunā ministra galvenais uzdevums būs "stiprināt armijas aizsardzības spējas", iepazīstinot parlamentu ar Reznikovu, sacīja Zelenskis.

Prokrieviskajiem kaujiniekiem "maksai par pagaidu okupāciju pastāvīgi ir jāpalielinās," pirms balsojuma likumdevējiem sacīja Reznikovs.

Spēcīga armija ir "viens no stiprākajiem diplomātijas" instrumentiem, viņš piebilda, solot "uzlabot armijas savietojamību ar NATO valstīm".

Reznikovs kopš 2020.gada marta bijis okupēto teritoriju reintegrācijas ministrs un pārstāvējis Ukrainu miera sarunās ar Krieviju un EDSO novērotājiem.

Viņa priekšgājējs Tarans tika kritizēts par nepietiekamām bruņoto spēku reformām.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu