Video ⟩ Latvieši NHL: Balceram piespēle, Girgensons negatīvs, Bļugers pozitīvs (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja uzbrucēji Rūdolfs Balcers, Zemgus Girgensons un Teodors Bļugers naktī uz piektdienu ar mainīgām sekmēm aizvadīja spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" mājās ar rezultātu 3:5 (2:1, 1:3, 0:1) piekāpās Sentluisas "Blues".

Balcers rezultatīvu piespēli nopelnīja pirmajā periodā, palīdzot komandai izvirzīties 2:1 vadībā, kad skaitliskajā mazākumā vārtus guva "Sharks" kapteinis kanādietis Logans Kuturjē.

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus guva amerikānis Brendons Sāds, bet "Sharks" rindās ar 1+1 atzīmējās kanādiešu aizsargs Brents Bērnss.

Balcers laukumā pavadīja 14 minūtes un 43 sekundes (3:25 mazākumā), izpildīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Sharks" ar 12 punktiem 10 spēlēs ieņem trešo vietu Klusā okeāna divīzijā, bet "BLues ar 15 punktiem deviņos mačos ir Centrālās divīzijas līdere.

24 gadus vecais Balcers šosezon 10 spēlēs guvis vienus vārtus, atdevis trīs rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -1.

Bufalo "Sabres" ar Girgensonu sastāvā izbraukumā ar 2:5 (0:1, 2:1, 0:3) piekāpās NHL debitantei Sietlas "Kraken".

Girgensons laukumā bija 13 minūtes un 12 sekundes (1:40 vairākumā un 3:07 mazākumā), izpildīja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja vienā no trim iemetieniem un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

"Sabres" labā vārtus guva amerikāņi Kails Okposo un Teidžs Tompsons.

"Kraken" sastāvā ar "hat-trick" izcēlās kanādietis Džordans Eberle, kļūstot par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš Sietlas kluba rindās guvis trīs vārtus vienā spēlē.

Vēl arī kanādietis Džeidons Švarcs izcēlās ar trim rezultativitātes punktiem (1+2), sekmējot "Kraken" uzvaru.

Bufalo ar 11 punktiem 10 spēlēs ieņem ceturto vietu Atlantijas divīzijā, tikmēr "Kraken" ar deviņiem punktiem 11 mačos atrodas pēdējā pozīcijā Klusā okeāna divīzijā.

27 gadus vecais Girgensons šosezon 10 mačos sakrājis sešus rezultativitātes punktus (3+3) un lietderības koeficientu +2.

Savukārt Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Filadelfijas "Flyers", pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

"Penguins" vienībai nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Sidnijs Krosbijs un galvenais treneris Maiks Salivans, kuri inficējušies ar Covid-19.

Par mača pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju atzina kanādiešu aizsargu Krisu Letangu, kurš guva uzvaras vārtus papildlaikā.

Letangs iepriekš izlaida četrus mačus pēc kārtas Covid-19 drošības protokola dēļ. Šajā mačā viņam bija lielākais spēles laiks starp lakuma spēlētājiem - 28 minūtes un 54 sekundes.

"Penguins" labā vārtus guva arī kanādietis Broks Makgins un amerikānis Džeiks Gencels, bet kanādiešu vārtsargs Tristans Džerijs atvairīja 36 no 38 metieniem (94,7%).

Bļugers nospēlēja 17 minūtes un 19 sekundes (2:37 skaitliskajā mazākumā), vienreiz meta pa vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu, uzvarēja astoņos no 18 iemetieniem un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

27 gadus vecais Bļugers šosezon deviņos mačos guvis divus vārtus, veicis vienu rezultatīvu piespēli un sakrājis lietderības koeficientu +1.

"Penguins" ar 10 punktiem deviņos mačos ieņem septīto jeb pirmspēdējo vietu Metropolitēna divīzijā, bet "Flyers" kontā ir par diviem punktiem vairāk, kas dod ceturto pozīciju.

Citā spēlē Toronto "Maple Leafs" mājās ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) papildlaikā pārspēja NHL čempioni Tampabejas "Lightning".

Pirms šī mača "Maple Leafs" no fārmkluba izsauca latviešu aizsargu Kristiānu Rubīnu, taču nu viņš nosūtīts atpakaļ uz Amerikas Hokeja līgu (AHL).

Toronto labā vārtus mača pamatlaika pēdējā minūtē guva kanādietis Džons Tavaress, panākot neizšķirtu 1:1, bet uzvaras vārtus pagarinājumā iemeta kanādietis Viljamss Nīlanders.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu