Austrumu slimnīcā vidējais ārstēšanās laiks Covid-19 pacientiem ir desmit dienas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) intensīvās terapijas nodaļa ir ļoti noslogota, bet medicīnas personāls strādā tā, lai pacients tajā neatrastos pārāk ilgi, bet pietiekami ilgi, lai viņam nevajadzētu atgriezties vēlreiz, pietkdienas rītā intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" stāstīja RAKUS aprūpes direktore Inese Budzila.

Viņa piebilda, ka šobrīd slimnīcā vidējais ārstēšanās laiks Covid-19 pacientiem ir desmit dienas, jo tas ir optimālais laiks, protams, ņemot vērā slimības smagumu, ar kādu pacienti iestājas slimnīcā.

Tomēr viņa uzsvēra, ka mainīgums par stacionārā esošo pacientu stāvokļa pasliktināšanos vai uzlabošanos ir mērāms minūtēs un stundās.

"Mūsu intensīvā terapija ir ļoti noslogota, tāpēc mēs visu laiku skatāmies, kas notiek ar pacientiem.

Tāpēc īpaši strādājam pie tā, lai pacients slimnīcā neatrastos pārāk ilgi, bet pietiekami ilgi, lai viņam nevajadzētu atgriezties vēlreiz," sacīja Budzila.

Viņa īpaši atzīmēja, ka pacientu aprūpe ir komandas darbs, tāpēc šajos apstākļos ir svarīgi darbam slimnīcā piesaistīt brīvprātīgos, lai pēc iespējas vairāk no citu pienākumu veikšanas atbrīvotu mediķus un viņi spētu veikt savus tiešos specifiskos darbus.

"Tas, ka mums katastrofāli pietrūkst resursu, nav nekāds jaunums, bet šobrīd tas ir ļoti jūtams.

Mēs vēršamies pie studentiem un māsām, kas šobrīd nav profesijā, un aicinām viņas atgriezties darbā, lai slimnīcā pacientiem daudz efektīvāk varētu sniegt palīdzību," piebilda Budzila.

Jau ziņots, ka Latvijas slimnīcās kopējais Covid-19 pacientu skaits slimnīcās dienas laikā ir pieaudzis no 1531 trešdien līdz 1554 ceturtdien.

No slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem 1294 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 260 jeb 16,7% - ar smagu slimības gaitu. Diennakts laikā smagā stāvoklī esošo pacientu skaits pieaudzis par 33,3% - no 195 līdz 260 šādiem pacientiem.

Kopumā līdz šim no slimnīcām izrakstīti 19 587 Covid-19 pacienti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu