Īsteno jau trešo jūgendstila ēkas fasādes renovācijas projektu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Stabu 71
Stabu 71 Foto: publicitātes

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP), sadarbojoties ar mājas biedrību "Stabu 71", veikusi jūgendstila stila ēkas fasādes atjaunošanu un restaurāciju.

Projekta kopējās izmaksas - 42 836,84 EUR (bez PVN), no kurām 18 583,54 EUR ir Rīgas domes līdzfinansējums. Ēkas fasādes renovācija notika ar programmas "Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2021. gadā" atbalstu.

"Ēka Stabu ielā 71 ir valsts nozīmes pilsētbūvniecības piemineklis, kā arī UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma daļa. Ir liela atbildība īstenot tieši šāda līmeņa ēkas renovāciju, redzam, ka mūsu uzkrātā pieredze sniedz iespēju ļoti veiksmīgi realizēt šādas sarežģītības pakāpes atjaunošanas projektus. Šī ēka šogad ir jau trešā, kas piedzīvo pilna apjoma fasādes renovāciju RNP vadībā, plānots nodot ekspluatācijā šogad vēl divu namu fasādes," tā RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Nams celts 1910. gadā kā tā laika eklektisma stila arhitektūras paraugs. Pēc ēkas arhitekta Rūdolfa Donberga projektiem Rīgā uzceltas vairāk nekā 80 daudzstāvu mūra dzīvojamo māju, kas kļuvušas par Art Nouveau arhitektūras paraugiem mūsdienās.

Ēkas fasādes elementu restaurācijā bija pilnībā jāveic visas fasādes krāsošana, izvēlētais krāsu salikums ļoti labi iederas pilsētvidē un atbilst ēkas Art Nouveau stila fasādei, krāšņi izceļas reljefu dekori un dekoratīvie elementi – sandriķi, festoni, erkers. Sešu stāvu ēkas kopējā platība ir 1090,3 m2.

Stabu 71
Stabu 71 Foto: publicitātes

Stabu ielas 71 nama iedzīvotāja Maija, biedrības pārstāve: "Esam patiesi gandarīti par paveikto darbu, mūsu māja piedzīvo ļoti būtiskas pārmaiņas. Lai tik vērienīgu projektu būtu iespējams realizēt, bija nepieciešams sākotnēji vienoties jau kaimiņu starpā. Prieks, ka to spējām un salīdzinoši īsā laika posmā lēmām par dalību Rīgas domes konkursā "Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2021.gadā", kas deva iespēju saņemt finansiālu atbalstu projekta īstenošanā. Paldies projektā iesaistītajiem dalībniekiem, rezultātu var novērtēt ne tikai mājas iedzīvotāji, bet katrs rīdzinieks."

Mājas biedrība 2021. gada 11. janvārī pieņēma kopības lēmumu par ēkas fasādes renovāciju, un jau pēc mēneša ēkas fasādes atjaunošanas darbu projekts tika iesniegts Rīgas domes Īpašuma departamenta Būvju sakārtošanas pārvaldē, savukārt projekts īstenots mazāk nekā sešu mēnešu laikā.

Fasādes atjaunošanu veica SIA "D-LUKS BŪVE", ēkas fasādes tehnisko dokumentāciju izstrādāja un autoruzraudzības darbu izpildi veica SIA "ADO birojs", savukārt ēkas būvuzraudzības darbu izpildi veica SIA "ROGA M".

Jau iepriekš ziņots par nozīmīgiem renovācijas darbiem Alberta ielā 2 un Strēlnieku ielā 1B, kas ir RNP apsaimniekošanā esošas vēsturiskas nozīmes ēkas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu