Vēl trīs irākiešiem humānu apsvērumu dēļ nav liegts šķērsot valsts robežu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Valsts robežsardze ceturtdien humānu apsvērumu dēļ trīs Irākas pilsoņiem nav liegusi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, informēja Valsts robežsardzē.

Ceturtdien Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 18 cilvēka mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 2092 cilvēki.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēti trīs cilvēki - vīrietis un divi bērni. Humānu apsvērumu dēļ šiem cilvēkiem netika liegta valsts robežas šķērsošana. Jau rakstīts, ka trešdien humānu apsvērumu dēļ četriem Irākas pilsoņiem netika liegta valsts robežas šķērsošana.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ nav liegta valsts robežas šķērsošana nav liegta 62 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 414 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Ārkārtējā situācija ir izsludināta Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī. Valdība iepriekš vasarā bija lēmusi to izsludināt no 11.augusta līdz 10.novembrim, bet vēlāk tika nolemts to pagarināt līdz 10.februārim.

Amatpersonas iepriekš norādījušas, ka Baltkrievijā pie varas esošā Aleksandra Lukašenko režīma centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā iespiest trešo valstu iedzīvotājus vērtējami kā hibrīdkara jeb hibrīdapdraudējuma izpausmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu