Ventspils slimnīcā arī Ķirurģijas nodaļu pārprofilē Covid-19 pacientiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ventspils slimnīcā no vakardienas Covid-19 pacientu ārstēšanai pārprofilēta arī Ķirurģijas nodaļa, līdz ar to slimnīcā pakāpeniski būs pieejamas vēl papildu 18 gultasvietas, informē SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.

Tādējādi slimnīcā ir jau piecas Covid-19 pacientu ārstēšanai pielāgotas nodaļas - Infekcijas slimību, Paliatīvās aprūpes, Intensīvās terapijas, Kardioloģijas un Ķirurģijas. Šo profilu pacientu ārstēšana tiek nodrošināta citās nodaļās. Speciālisti, galvenokārt, paliek attiecīgajā nodaļā un nodrošina Covid-19 pacientu ārstēšanu, skaidro Rudzroga.

Piektdien Ventspils slimnīcā ārstējas 45 Covid-19 pacienti. Pēdējā diennaktī iestājušies četri pacienti, savukārt divi pacienti ir izrakstīti. Pašlaik Talsu filiālē ir aizpildītas visas desmit pielāgotās gultasvietas. Paredzēts, ka tuvākajā laikā būs iespējams Covid-19 pacientu ārstēšanai pielāgot vēl piecas gultasvietas Talsu filiālē, informē Rudzroga.

Viņa piebilst, ka ne Ventspils slimnīcā, ne Talsu filiāles morgos pašlaik nav kritiskas situācijas.

Patlaban ir atrisināts arī skābekļa nodrošinājuma jautājums. Plānots Ventspils slimnīcas teritorijā izvietot papildu pagaidu skābekļa tvertni, lai nodrošinājums būtu stabils arī pieaugot Covid-19 pacientu skaitam, piebilst Rudzroga.

Jau ziņots, ka Latvijas slimnīcās kopējais Covid-19 pacientu skaits slimnīcās dienas laikā ir pieaudzis no 1531 trešdien līdz 1554 ceturtdien.

No slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem 1294 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 260 jeb 16,7% - ar smagu slimības gaitu. Diennakts laikā smagā stāvoklī esošo pacientu skaits pieaudzis par 33,3% - no 195 līdz 260 šādiem pacientiem.

Kopumā līdz šim no slimnīcām izrakstīti 19 587 Covid-19 pacienti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu