Par veikala aplaupīšanu un smagu miesas bojājumu nodarīšanu sirmgalvim aiztur divus vīriešus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Par veikala aplaupīšanu un smagu miesas bojājumu nodarīšanu veikala īpašniekam Rīgā, Āgenskalnā Valsts policija aizturējusi divus vīriešus.

29.oktobrī Zemgales iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz Āgenskalnu. Garāmgājēji ziņoja, ka pie kāda veikala uz ielas atrodas 1935.gadā dzimis vīrietis, kuram, iespējams, uzbrukušas divas personas. Vīrietis ar smagiem miesas bojājumiem nogādāts medicīnas iestādē, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Veicot izmeklēšanas darbības, policisti noskaidroja, ka divas personas bija ieradušās kādā veikalā Zeļļu ielā, nodarījuši smagas galvas traumas veikala īpašniekam un aplaupījuši veikalu.

Cietušais vīrietis saviem spēkiem bija izkļuvis no veikala telpām, lai lūgtu pēc palīdzības. Iespējamās vainīgās personas pēc veiktā nozieguma bija pametuši notikuma vietu.

Likumsargi konstatēja, ka personas ir veikušas laupīšanu. Izmeklēšanas laikā policisti nolaupītās lietas atrada un atsavināja no lombardiem, kur tās tika ieķīlātas.

Skaidrojot notikušā apstākļus, policisti 1.novembrī, noskaidroja iespējamās vainīgās personas.

2.novembrī, likumsargi aizturēja vienu iespējamo vainīgo personu - 1989.gadā dzimušu vīrieti. Un 4.novembrī policisti aizturēja un nopratināja arī otru iespējamo vainīgo - 1985.gadā dzimušu vīrieti.

Abiem vīriešiem tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Policijā sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Cietušais pensionārs joprojām atrodas smagā stāvoklī medicīnas iestādē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu